Osobe mlađe od 16 godina neće moći da koriste WhatsApp

WhatsApp je odlučio da pomeri minimalnu starosnu granicu za korisnike u Evropi za tri godine.
Osobe mlađe od 16 godina neće moći da koriste WhatsApp
Foto: Pixabay
Korisnici trenutno moraju imati najmanje 13 godina, a od sledećeg meseca starosna granica će biti 16 godina.
 
Odluka o strožim pravilima usledila je uoči uvođenja novih pravila u Evropskoj uniji, a koja su vezana za privatnost. WhatsApp, koji je u vlasništvu Facebooka, tražiće od korisnika da prihvate nove uslove korišćenja i ažurirana pravila o privatnosti u narednim sedmicama. 
 
Za sada nije jasno na koji način će se potvrditi verodostojnost odgovora s obzirom na ograničene podatke koje traži. WhatsApp, koji je u januaru imao više od 1,5 milijardi korisnika, putem bloga je saopštio da neće tražiti dodatna prava kako bi prikupio lične podatke korisnika. 
 
Druge promene koje je WhatsApp najavio omogućuju korisnicima da preuzmu izveštaj o podacima koje ima o njima, poput proizvođača i modela mobilnog telefona koji koriste, njihovih kontakata i grupe, kao i svih blokiranih brojeva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija

Sojuz lansiran prema svemirskoj stanici

Ruska svemirska letelica Sojuz s ruskim kosmonautom i dvema astronautkinjama, beloruskom i američkom, lansirana je s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS).