VIDEO: Na protestima protiv Putina u Rusiji uhapšeno više od 100 osoba

Nekoliko stotina Rusa protestovalo je u Moskvi i još nekoliko gradova protiv eventualne nove kandidature ruskog predsednika Vladimira Putina.
VIDEO: Na protestima protiv Putina u Rusiji uhapšeno više od 100 osoba
Foto: Pixabay
Protest je održan uprkos zabrani skupova, saopštila je ruska policija i dodala da je više od 100 osoba uhapšeno.
 
Protesti u oko 20 gradova održani su na poziv organizacije "Otvorena Rusija" Mihaila Hodorkovskog, kritičara Putina i nekadašnjeg naftnog tajkuna, koji je proveo deset godina u zatvoru pre nego što je pomilovan 2013.
 
Mandat predsednika Rusije ističe u maju 2018. a on ima pravo da se kandiduje za još jedan šestogodišnji mandat. 
 
U martu su u više ruskih gradova održane demonstracije protiv Putina, najmasovnije u poslednjih pet godina, koje je pokrenuo lider ruske opozicije Aleksej Navaljni. Tada je uhapšeno više stotina ljudi.
 
 
 
Putin, koji dominira ruskom političkom scenom već 17 godina, još nije kazao da li će se kandidovati i četvrti put na predsedničkim izborima koji će se održati u martu 2018. godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.