Četvorica povređeni u trci s bikovima u Pamploni

Četiri muškarca lakše su povređena tokom treće trke s bikovima na festivalu "San Fermin" u Pamploni na severu Španije, saopštili su danas španski zvaničnici.
Četvorica povređeni u trci s bikovima u Pamploni
Foto: Pixabay
Nakon što je pet osoba probodeno tokom prva dva dana ovogodišnjeg festivala "San Fermin", zvaničnici su naveli da je treća trka bikova završena brzo i da je protekla uz lakše povrede.
 
Vlasti pokrajine Navara saopštile su da je trojici Španaca i Francuzz ukazana lekarska pomoć zbog lakših povreda zadobijenih udarcima i padom. "To je bila mirna trka bikova", rekao je portparol lokalne bolnice Tomas Belzunegui.
 
Četiri Amerikanca i Španac izbodeni su tokom prva dva dana festivala, ali niko od njih nije životno ugrožen.
 
Bikovi sa ranča Puerto de San Lorenco prešli su danas 850 metara kaldrme za dva minuta i 22 sekundi, što je brže nego prosečnih tri minuta trčanja.
 
Devetodnevni festival "San Fermin" u Pamploni stekao je slavu zahvaljujući romanu Ernesta Hemingveja iz 1926. godine "Sunce se ponovo rađa" i godišnje privlači hiljade stranih turista. 
  • Orwell Vegan

    09.07.2017 16:42
    Istina
    Sto se tice 021, mogu samo da pohvalim prilicno ceste vesti o zivotinjama i zdravoj hrani. Ovde se uvek pokrene diskusija,neko vredja neko hvali itd. Ja dosta toga odavde prenesem u svoje grupe, naravno veganske, kao sto je ova Vojvodina Go Vegan: https://www.facebook.com/groups/771363992930785/ Vidimo se u grupi :)
  • Veganka

    09.07.2017 15:23
    Zašto je to uvek vest, a ovo sa linka ispod nikad?
    http://www.youtube.com/embed/udiBgzcqNNY?start=7

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.