Jedan sastojak će sprečiti da vam se pirinač slepi tokom kuvanja

Ukoliko se mučite da napravite pirinač tako da bude adekvatne teksture i ukusa, kuvarica Dženin Donofrio predlaže jednostavan trik - da prilikom kuvanja dodate malo maslinovog ulja.
Jedan sastojak će sprečiti da vam se pirinač slepi tokom kuvanja
Foto: Pixabay
Beli pirinač može biti fantastičan dodatak zdravoj večeri, ali jelo može biti bljutavo ako ga ne skuvate kako treba. Mnogi jednostavno kuvaju pirinač u vodi, ali to može uzrokovati da se ona zalepi, što rezultira kašastim jelom.
 
Međutim, kuvarica Dženin Donofrio podelila je da je jednostavan način da se dobije savršeno kuvan i mnogo pahuljastiji pirinač dodavanje malo maslinovog ulja u vodu.
"Pomešajte opran pirinač, vodu i ulje u loncu. Promešajte vodu, zatim poklopite lonac i smanjite vatru kako bi lagano krčkala", rekla je ona.
Dodavanje ulja u lonac s kipućom vodom pomaže u sprečavanju lepljenja pirinča, smanjujući mogućnost da postane lepljiva. Malo ulja takođe pomaže u smanjenju viška skroba u pirinču, čineći je mnogo pahuljastijom.
 
Ovo je jednostavan način da znatno poboljšate teksturu belog pirinča, a takođe će mu dati prekrasan sjajni završetak, tako da će izgledati mnogo primamljivije kada ga poslužite.
 
"Pravi se za manje od 30 minuta, a uvek rezultira mekanim, pahuljastim pirinčem", kazala je ona, prenosi Klix.ba.
Treba napomenuti da ova tehnika kuvanja funkcioniše samo s belom pirinčem. Manje je delotvorna sa smeđim pirinčem, jer je on prirodno manje lepljiv i potrebno je duže vreme za kuvanje, što smanjuje delotvornost ulja.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi

Pirinač postaje sve otrovniji

Studijom, čiji su rezultati objavljeni u naučnom listu "Lancet", utvrđeno je da će pirinač biti sve otrovniji usled zagrevanja atmosfere, tj. povećanja emisije ugljen-dioksida (CO2).