Da vam se pirinač ne lepi za šerpu: Isprobajte ove jednostavne metode

Pirinač je nezaobilazan sastojak mnogih jela širom sveta, a njegova svestranost čini ga omiljenim u mnogim kuhinjama.
Da vam se pirinač ne lepi za šerpu: Isprobajte ove jednostavne metode
Foto: Pixabay
Međutim, mnogi se susreću s problemom lepljenja pirinča za dno tiganja ili šerpe.
 
Ipak, postoji nekoliko jednostavnih metoda koje mogu pomoći da pirinač uvek bude savršeno pripremljen.
Jedna od metoda je dodavanje malo limunovog soka u vodu u kojoj se kuva pirinač, neposredno pre nego što počne da ključa. Limunov sok ne samo da sprečava zgrudnjavanje pirinča, već mu daje svetliji izgled i poboljšava teksturu zrna, čineći pirinač pahuljastijim i ukusnijim.
 
Druga opcija je dodavanje nekoliko kapi ulja u vodu pre nego što počne da ključa. Ovo će pomoći da se zrna pirinča razdvoje i daju mu lepu, nežnu teksturu.
Takođe, mnogi se pitaju da li je nužno oprati pirinač pre kuvanja kako bi se sprečilo njegovo lepljenje. Naime, stručnjaci preporučuju pranje pirinča iz higijenskih razloga - kako bi se uklonila prašina, insekti ili ostaci ljuske.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi