"Odnosi NATO i Rusije u najtežoj fazi još od Hladnog rata"

Generalni sektretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da su se odnosi između Alijanse i Rusije veoma pogoršali i da su sada u najtežoj fazi od perioda Hladnog rata.
"Mislim da je ispravno reći da je odnos NATO-a sa Rusijom u najtežoj fazi u kakvoj nije bio od završetka Hladnog rata", rekao je Stoltenberg.
 
Njegov komentar usledio je nakon što je američki predsednik Donald Tramp danas izjavio da su odnosi između Vašingtona i Moskve na "veoma opasnom" i najnižem nivou u istoriji, a da je za to zaslužan Kongres.
 
"Naši odnosi sa Rusijom su na opasnom i najnižem nivou u istoriji. Za to možete zahvaliti Kongresu, istim onim ljudima koji ne mogu da nam daju zdravstvenu zaštitu", napisao je Tramp na svom Tviter nalogu.
 
Američki predsednik je u sredu potpisao zakon kojim se pojačavaju ekonomske sankcije Rusiji, Iranu i Severnoj Koreji, uz obrazloženje da to radi zarad nacionalnog jedinstva.
  • Vlada

    04.08.2017 06:42
    ---
    Ekonomija SAD zasnovana je na vojnoj industriji, tj. ratu. Za očekivati je da od Drugog svetskog rata naovamo, svi američki predsednici završe kao promoteri ratova u ime odbrane demokratije. Marionetska država par excellence u rukama imaoca kapitala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet