Traže od Trampa da otpusti ekstremne desničare

Lideri četiri manjinske grupe u Predstavničkom domu Kongresa tražili su od američkog predsednika Donalda Trampa da otpusti tri saradnika Bele kuće.
Smatraju da oni imaju stavove bliske ekstremnoj desnici.
 
U otvorenom pismu Trampu, lideri poslaničkih grupa Afroamerikanaca, Hispanoamerikanaca i Amerikanaca poreklom iz Azije, kao i progresivaca tražili su uklanjanje Stivija Benona, Stivena Milera i Sebastijana Gorke.
 
U pismu se navodi da njihovo prisustvo u Beloj kući ohrabruje rasiste u SAD.
 
"Amerikanci zaslužuju da znaju da rasisti i neonacisti nisu u položaju da utiču na politiku SAD", navodi se u pismu i dodaje da Amerikanci zaslužuju lidera koji će ih sve spojiti.
 
Tramp se našao na udaru kritika pošto je, nakon nereda u kojima je poginula jedna žena posle protesta ekstremnih desničara u Virdžiniji, optužio "mnoge strane" za mržnju i netrpeljivost, bez otvorenog spominjanja neonacista i rasista koji su organizovali skup.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet