Na brodu pronađeno 300 tona ostataka morskih životinja

Vlasti u Ekvadoru pritvorile su u blizini Galapagosa 20 članova kineske posade broda na kome je pronađeno 300 tona zamrznutih morskih životinja.
Među ostacima morskih životinja su neke vrste koje su ugrožene i pred istrebljenjem.
 
Vlasti Ekvadora zaustavile su brod u nedelju u blizini San Krisotobala, ostrva na krajnjem istoku arhipelaga Galapagos koji je dragocen zbog jedinstvenih životinjskih vrsta.
 
Ministar životne sredine Tarsicio Granizo rekao je da veliki delovi životinjskih ostataka nađeni na brodu, odgovaraju smrznutim perajima ajkula. Takođe su otkriveni ostaci ugrožene ajkule čekićare. Supa od ajkulinih peraja je kineski specijalitet. 
 
Morski rezervat Galapagosa jedan je od najvećih na svetu i osmišljen je kako bi se zaštitio ajkule i druge morske vrste.  Nije jasno da li su ajkule uhvaćene u tom rezervatu. 
  • Drum

    17.08.2017 09:50
    Samo neka love, kad izlove sve onda će loviti svoj k... i ćopati.

    Kakvi pajseri, samo je zarada bitna.
  • Jaja

    17.08.2017 08:49
    Odma' smrtna kazna.... Ionako kinezi ubijajju za sve i svasta
    Meni je gore kada narusis prirodu nego kada sam sebe srozas drogiranjem.

    Mislim da bi lovokradice ubio a njihova familija bi platila stetu da se iznajme ljude da se brinu o tim zivotinjama...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet