Boko Haram sve češće koristi decu za terorističke napade, i to pretežno devojčice

Teroristička organizacija Boko Haram je dramatično povećala korišćenje dece u samoubilačkim napadima na civile u Nigeriji, saopštio je Unicef.
Radi se o četvorostrukom povećanju broja dece u izvođenju samoubilačkih napada koji su česti u Nigeriji u poslednjih osam godina. Navedeno je da je ove godine Boko Haram iskoristio 83 dece za "ljudske bombe", a uglavnom se radi o devojčicama.
 
Unicef je naveo da ovakvi napadi uzrokuju strah među stanovnicima, posebno među decom koja su puštena, spašena ili koja su pobegla od Boko Harama i sličnih terorističkih grupa.
 
Devojčice su korišćene u 55 napada i uglavnom su bile mlađe od 15 godina, dok su u 27 napada učestvovali dečaci. Navedeno je da je jedna od devojčica nosila bebu kada je izvršila samoubilački napad.
 
Prošle godine Boko Haram je iskoristio 19 dece za samoubilačke napade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet