Nemci najzadovoljnija nacija u Evropi

Nemci su najzadovoljnija nacija u Evropskoj uniji - procenat nemačkih građana koji su zadovoljni smerom kojim se kreće njihova država veći je od ostalih nacija.
Istraživanje fondacije "Bertelsman" pokazuje da 59 odsto Nemaca veruje da njihova država ide u dobrom pravcu. Oko 77 odsto ispitanika ističe da se njihova lična ekonomska situacija popravila ili ostala ista tokom poslednje dve godine, a 80 odsto je sebe opisalo kao glasače političkog centra.
 
Italijani su najmanje zadovoljni. Samo 13 odsto ispitanika veruje u smer u kojem ide njihova država. U Francuskoj i Velikoj Britaniji zadovoljnih je 36, odnosno 31 odsto, a u celoj EU, u 28 članica, zadovoljnih je takođe 36 odsto.
 
Među velikim evropskim državama Francuska je politički najpolarizovanija - 51 odsto anketiranih je za politički centar, 24 odsto su levičari ili ekstremni levičari, dok je 25 odsto sebe opisalo kao desničare ili ekstremne desničare.
  • Čeda

    06.09.2017 12:39
    Nemci vole Nemačku, ponajviše iz Kanade i SAD.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.