Konačni rezultati: Od 43% Katalonaca, 90% za nezavisnost

Katalonska vlada je u regionalnom parlamentu saopštila da se na referendumu 1. oktobra za nezavisnost izjasnilo 90,18 odsto birača.
Konačni rezultati: Od 43% Katalonaca, 90% za nezavisnost
Foto: 021
Prema njihovim podacima, "za" je zaokružilo 2,44 miliona ljudi, dok je protiv bilo 177.000, ili 7,83 odsto.
 
Izlaznost je bila 43,03 odsto.
 
Kad rezultati budu zvanično objavljeni, prema zakonu o referendumu, parlament, kako se navodi u saopštenju, ima rok od 48 sati da proglasi nezavisnost.
 
Referendum o nezavisnosti Katalonije su zabranili španska vlada i Ustavni sud, a održan je u nedelju, 1. oktobra uz sukobe policije i građana.
  • Zabag

    06.10.2017 21:47
    Zivela Katalonija!! Svaka vam cast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.