Napad Islamske države na džamiju u Kabulu, 39 mrtvih

Broj poginulih u napadu na šiitsku džamiju u Kabulu povećan je na 39, a povređena je 41 osoba, saopštilo je jutros avganistansko Ministarstvo unutrašnjih poslova.
U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova Avganistana istražuje napad koji se dogodio juče kada je napadač ušetao u džamiju i aktivirao eksploziv tokom molitve u džamiji imama Zamana u oblasti Dašti Barči u zapadnom delu Kabula.
 
Ekstremistička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilački bombaški napad na šiitsku džamiju u Kabulu.
 
U saopštenju objavljenom noćas na sajtu te grupe je navedeno da je njihov borac "Abu Amar el Turkmani aktivirao eksploziv" u džamiji imama Zamana u Kabulu.
 
Islamska država je i ranije sprovodila slične napade na šiitske džamije.
 
U odvojenom napadu na sunitsku džamiju u provinciji Gor na zapadu Avganistana, koji se takodje dogodio tokom molitve u petak, ubijene su 33 osobe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet