Aktivisti ponudili utočište katalonskoj vladi

Francuski aktivisti ponudli su utočište katalonskoj vladi, ako se pogorša sukob između Katalonije i Madrida, objavio je radio Frans Blu.
Predsednik Odbora za samoproglašene u Severnoj Kataloniji Robert Kazanovas, rekao je da ta aktivistička grupa ima vilu kod Perpinjana spremnu da ugosti katalonskog predsednika Karlesa Pućdemona i da želi da iznajmi još nekoliko nekretnina.
 
"Želimo da budemo spremni ako se situacija pogorša i ako bude hapšenja, pre nego što se zatvori granica", izjavio je Kazanovas.
 
Španski senat u petak bi trebalo da glasa o zahtevu premijera Marijana Rahoja da se raspusti Pućdemonova vlada i održe regionalni izbori, nakon što se katalonska administracija oglušila na odluke suda o zabrani referenduma o nezavisnosti. Perpinjan i obližnja oblast Rusijon istorijska su katalonska jezična područja pripojena Francuskoj u 17. veku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet