Argentina locirala satelitske pozive sa nestale podmornice

Argentinska Mornarica detektovala je danas sedam kratkih satelitskih poziva, za koje zvaničnici smatraju da potiču sa nestale porodice u kojoj se nalazi 44 člana posade.
Argentina locirala satelitske pozive sa nestale podmornice
Foto: Pixabay
Mornarica smatra da pozivi "ukazuju na to da posada pokušava da uspostavi kontakt" i dodaju da će pokušati da otkriju izvornu lokaciju poziva.
 
Pozivi su trajali od 36 sekundi do četiri minuta.
 
Argentinske vlasti saopštile su da za sada nije potvrđeno da pozivi dolaze sa podmornice, ali da je to trenutna hipoteza.
 
Portparol Mornarice, Enrike Balbi, rekao je u subotu da je područje pretrage povećano dve puta, zbog brige o sudbini podmornice i posade.
 
"Ne odbacujemo nikakve hipoteze", rekao je Balbi, dodajući da i problemi sa komunikacijom ili sistemom napajanja takođe objašnjavaju nestanak podmornice.
 
Vlasti su poslednji put imali kontakt sa podmornicom u sredu, dok je plovilo bilo na putu od luke Ušuaja do Mar del Plate.
 
Predsednik Argentine, Maurisio Makri, saopštio je putem Tvitera da će Argentina koristiti sve domaće i međunarodne resurse neophodne za pronalazak podmornice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet