Američki "Benfold" sudario se sa japanskom mornaricom, nema povređenih

Američki razarač "Benfold", naoružan presretačem raketa, pretrpeo je manju štetu u sudaru sa japanskim tegljačem tokom vežbi kod obala Japana, saopštila je danas mornarica SAD.
"Niko nije povređen ni na jednom od brodova i 'Benfold' je pretrpeo manju štetu, uključujući ogrebotine sa strane. 'Benfold' i dalje ima sopstveni pogon. Japanski tegljač odvukao je drugi brod u luku Jokosuka. U toku je istraga", navodi se u saopštenju američke Sedme flote.
 
Ovo je poslednji u nizu sličnih incidenata sa američkim vojnim brodovima u Aziji.
 
Američka mornarica najavila je niz reformi s ciljem obnove osnova pomorskih veština i pripravnosti na moru nakon više smrtonosnih sudara u azijsko-pacifičkom regionu koji su ukazali na slabu obuku i umor kod mornara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet