Formirana komisija zbog slučajeva seksualnog zlostavljanja u Holivudu

Američka pravnica i profesorka na Unvierzitetu Brendejs Anita Hil, koja je 1991. prva javno progovorila o nedoličnom ponašanju sudije Vrhovnog suda, vodiće komisiju koja istražuje navode o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u Holivudu, prenosi "Glas Amerike".
Navodi se da je ta komisija formirana nakon brojnih optužbi u industriji zabave, uključujući i filmskog producenta Harvija Vajnstina, a nastala je na inicijativu direktorke “Lukasfilma” Kejtlin Kenedi, potpredsednice “Najki fondacije” Marije Ajtel, zastupnice talenata Nine Šo i investitorke Freade Kapor Klajn.
 
"Glas Amerike" navodi da je predsedavajuća komisijom Anita Hil jedna od prvih žena koja je u javnosti govorila o seksualnom uznemiravanju kada je 1991. svedočila protiv Klarensa Tomasa, tadašnjeg sudije čije je imenovanje u Vrhovni sud Senat trebalo da potvrdi.
 
"Vreme je da okončamo kulturu ćutanja. Ja sam 26 godina u ovom poslu, a ovo je trenutak kada zaista možemo nešto da promenimo", rekla je Hilova.
 
Navodi se da će komisija tražiti sveobuhvatno rešenje za problem seksualnog zlostavljanja, a trebalo bi da počne sa radom naredne godine.
  • Zivan

    17.12.2017 09:54
    Izgleda da holivudski producenti i reditelji nisu donžuani kakvimsu decenijama predstavljani, sadašnja kampanja tužakanja ih više vidi kao silovatelje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet