Martin Viskara novi predsednik Perua

Dosadašnji potpredsednik Perua Martin Viskara položio je zakletvu za novog šefa države posle prihvaćene ostavke dosadašnjeg predsednika Pedra Pabla Kučinskog.
Predsednik parlamenta predao je predsedničku lentu Viskari, 55-ogodišnjem inženjeru bez veza sa tradicionalnim političkim partijama.
 
Nastojanja da se smeni nepopularni predsednik Kučinski dostigla su vrhunac ove nedelje, kada su se pojavili tajno snimljeni video klipovi na kojima se vidi kako saveznici Kučinskog navodno pokušavaju da podmite opozicionog poslanika kako bi sprečio smenjivanje predsednika.
 
Kučinski je u sredu podneo ostavku Kongresu, navodeći da "nema mogućnost da vodi zemlju usled nemilosrdnih napada političkih protivnika". On je tako preduhitrio parlament koji je trebalo da glasa o pokretanju procedure njegovog opoziva zbog veza s brazilskim konglomeratom BTP Odebreht koji je u centru korupcionaškog skandala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet