Vaterpolisti bolji od Hrvatske za finale Evropskog prvenstva

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2) i izborila plasman u finale Evropskog prvenstva u Barseloni.
Vaterpolisti Srbije imaju šansu za četvrtu uzastopnu titulu kontinentalnog prvaka, ukupno osmu, nakon što su savladali svetskog šampiona i revanširali mu se za poraz u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti prošle godine.
 
Već u prvoj deonici ekipa Dejana Savića stekla je dva gola prednosti, imala kasnije i tri i lako sačuvala prednost do kraja.
 
Ponovo je junak, kao u finalu u Riju, bio Dušan Mandić sa tri pogotka, isto koliko i Miloš Ćuk koji je rano isključen zajedno sa Lorenom Fatovićem zbog sukoba, dok je na drugoj strani isto toliko puta pogodio Ante Vukićević.
 
Odbrana ključ uspeha
 
Srpski vaterpolisti na čelu sa selektorom Dejanom Savićem posle meča istakli su da je odbrana bila ključna u utakmici.
 
"Ne pamtim ovakvu utakmicu. Iscrpljujuću. Videli ste veliku borbu. Potpuno smo svi pali u poslednjem delu. Vukli smo se po bazenu. Odlučio je igrač manje i odbrana. Sada da se oporavimo i spremimo za finale", rekao je Savić.
 
Rival u borbi za zlato biće domaćin Španija, koja je pobedila Italiju 8:7 (1:1, 3:2, 1:3, 3:1). Španija je u neizvesnoj završnici slavila zahvaljujući odbrani golmana Danijela Pineda.
 
Finale se igra u subotu od 22:15h.
  • aSBo

    28.07.2018 12:19
    ..
    za svako poštovanje
  • dzoni

    27.07.2018 15:20
    @Jbg

    Znam da ti je teško jer izgubila je "Lijepa" ali samo faktografije radi.

    Srbija,Crna Gora,Hrvatska,Grčka,Španija,Italija i Mađarska to je vrh.Znači 7 zemalja u vrhu plus još Rumunija koja ima solidnu reprezentaciju i Rusija koja se polako vraća.Ajmo sad to uporediti sa nama najdražim sportom košarkom?
    Srbija,Španija,Francuska,Litvanija to je vrh..i par dobrih Hrvatska,Grčka i to je to Nemci,Talijani i Turci kad su domaćini su opasni ali samo tada inače su kanta za napucavanje.

    Inače i meni se ne sviđa Vaterpolo pre svega zbog sudija koji imaju prevelik uticaj na igru i nikada mi nije jasno na osnovu kog kriterijuma se sudi,ali kenjati po nečemu i nipodištvati nema smisla.
  • G

    27.07.2018 11:58
    @smrdojvodina reichpublika - predlažem da vi uzmete nešto, potrebno vam je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Prva pobeda odbojkašica Srbije u Ligi nacija

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, pošto je u drugom meču turnira u Rio de Žaneiru pobedila Tajland sa 3:0.

Đoković poražen od Tabila u dva seta

Novak Đoković nije danas uspeo da se plasira u osminu finala mastersa u Rimu, pošto je izgubio od 32. igrača sveta Čileanca Alehandra Tabila posle dva seta, 2:6, 3:6.

Lajović poražen u drugom kolu Rima

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Rimu, pošto je posle dva seta poražen od 19. tenisera sveta Argentinca Sebastijana Baesa 6:7, 6:7.

Međedović pobedio Davidoviča Fokinu

Teniser Srbije Hamad Međedović plasirao se danas u treće kolo masters turnira u Rimu, posle pobede u dva seta (7:6(4), 6:4) nad Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.