I u Prištini novinarski protest zbog neregularnosti u izboru direktora RTK

Zbog neregularnosti u procesu izbora novog direktora RTK2, danas je u Prištini organizovan protest grupe građana i novinara.

Okupljeni su nosili transparente "Nezvisni kanal pripada srpskoj zajednici, a ne bordu", "Poštujte zakon", "Stop nasilju nad RTK2".

Okupljeni građani i medijski radnici, članovi Udruženja novinara Srbije, okupili su se kako bi poručili da se ne slažu sa kršenjem zakona u izboru direktora ovog kanala na srpskom jeziku, prenosi Radio Kim iz Čaglavice.

Protive se i imenovanju pojedinih članova Radne grupe koji su bliski pojedinim političarima. Protest u Prištini protekao je bez incidenata, a obezbeđivali su ga pripadnici Kosovske policije.

Skupu su prisustvovala i trojica kandidata za direktora ove televizije - Darko Dimitrijević, Nebojša Perić i Mihajlo Šćepanović. Dimitrijević je ranije uputio otvoreno pismo Bordu RTK u kojem je naveo niz neregularnosti u procesu izbora direktora ovog programa i zatražio poništavanje postupka.

Povodom ovoga oglasila se i Srpska lista koja je u saopštenju pre nekoliko dana zatražila od nadležnih institucija koje su uključene u proces izbora direktora RTK2 da ga učine transparentnim i da poštuju sve procedure koje su predviđene zakonom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.