Podsticaj domaćim turističkim agencijama bez rezultata

Akcija davanja podsticaja domaćim turističkim agencijama za dovođenje stranih turista u Srbiju nije dala željene efekte jer one nisu pokazale intersovanje za to i nisu dostavile kompletnu dokumentaciju, pa će opredeljena sredstva za te namene biti vraćena u republički budžet, izjavio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"Efekti te akcije su ravne nuli jer domaće turističke agencije nisu pokazale interes za to", rekao je Ljajić. Kako je naveo, agencije godinama traže subvencije za posticaj dolazaka inostranih gostiju.

"Sada kada smo im prvi put to omogućili imali smo tri, četiri zahteva, ali oni nisu realizovani zbog nekompeletnih dokumentacija i ne želimo da trošimo novac jer nismo dobili garancije da će turisti doći", dodao je ministar i rekao da treba videti da li se radi o tome da strane turiste dovode "na crno" ili se uopšte ne bave time.

Kako kaže, sada je makar jasnija slika, jer se godinama traže sredstva za to, a sada kada je novac bio obezbeđen, on neće biti iskorišćen i biće vraćen u državnu kasu. "Vratićemo novac u budžet jer ne verujem da će se dramatično nešto desiti u narednih šet meseci ako dosad nije", ističe Ljajić.

"Nadao sam se da će biti zaintersovanih agencija jer ne radi se o malim sredstvama. Milion evra bilo je namenjeno za tu svrhu i vratićemo sva sredstva verovatno jer ne želimo da ih uzalud bacamo", rekao je.

Ljajić ističe da je resorno ministarstvo ispoštovalo sve procedure koje su agencije tražile.

  • /

    01.06.2016 20:49
    /
    ipak je bolje da ste dali gradic austrijancima kada niste u stanju vi da sredite infrastrukturu za turiste.
    ovih dana obelezavate isterivanje turaka a ni jedno mesto niste oznacili.
  • Globetrotter

    01.06.2016 17:41
    Zašto jednostavno ne objasne ljudima da ne postoji preveliko interesovanje stranaca za boravak u Srbiji kao i to da se putnici obično zadržavaju kraće nego što ministarstvo zahteva da bi se ostvarila prava na subvencij?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.