Među poginulima u Minhenu nema državljana Srbije

Konzul Srbije u Minhenu Snežana Miljanić izjavila je danas popodne da prema poslednjim podacima bavarske policije među poginulima u oružanom napadu u Minhenu nema građana Srbije.
Ona je rekla da policija nije mogla da potvrdi da li među povređenima ima naših državljana, a da takve podatke ne mogu da dobiju ni u bolnicama.
 
Miljanić je rekla i da se stanje u Minhenu normalizovalo, i da sve radi uključujući i saobraćaj.
 
Ona je navela i da je rešeno pitanje dve naše državljanke koje su tražile da prekinu boravak i vrate se ranije u zemlju.
 
Podsetimo da je policija potvrdila da je napadač iz Minhena koji je izvršio samoubistvo Ali David Sonboli, Nemac iranskog porekla koji je živeo u siromašnom kraju tog grada.
 
Na Kosovu će sutra biti dan žalosti povodom smrti troje kosovskih Albanaca koji su poginuli u pucnjavi u Minhenu.
 
Dan žalosti je proglasio kosovski predsednik Hašim Tači koji je taj napad u tržnom centru u Minhenu okarakterisao kao teroristički napad, preneo je AP.
 
U jučerašnjoj pucnjavi u Minhenu 18-godišnji Nemac iranskog porekla usmrtio je devet, a ranio 27 ljudi, da bi na kraju izvršio samoubistvo.
 
Među devet žrtava su tri Turčina, tri kosovska Albanca i jedan Grk. 
  • Zoran021

    23.07.2016 22:23
    poginuli
    Među poginulima je troje sa Kosova. Interesuje me da li je Kosovo još uvek deo Srbije ? I šta na to kaže ustav?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.