Protest u Savamali, sprečeno prinudno iseljenje "poslednje kuće"

Nekoliko desetina građana okupilo se u naselju Bara Venecija kako bi sprečili prinudno iseljavanje porodice Timotijević iz kuće u kojoj žive 27 godina.

Objekat u Savamali predviđen je za rušenje zbog izgradnje "Beograda na vodi". Međutim, nadležni za iseljavanje se nisu pojavili.

Ivan Timotijević, stanar kuće na adresi Bara Venecija 55, rekao je da u kući koju je dobio na korišćenje i čuvanje od preduzeća "Iskra" u kome je radio, živi 27 godina i da od suda čeka da se utvrdi vlasništvo, jer je sada ispalo da je kuća vlasništvo Železnica Srbije, odnosno države.

"Čekamo odluku suda, suđenje je zakazano za septembar i nije mi jasno zbog čega se ne sačeka presuda i ne vidi šta će sud da kaže", rekao je Timotijević i dodao da niko u "Iskri" nije znao da kuća pripada Železnici, te da ju je Železnica volšebno prisvojila.

Timotijevići žive u jedinij preostaloj kući u Bari Venecija, koja se nalazi na biciklističkoj obilaznici, na 600 metara od tramvajskog mosta na putu ka Adi Ciganliji. Protest je organizovala inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd".

  • @Neimar

    27.08.2016 22:14
    Možda si u pravu, ali NE na ovaj način. Zamisli da se nekome ne sviđa kvart u kojem ti živiš i da ima isti komentar kao tvoj. Ko da smo u centralnoj Africi, ruši i zida ko šta hoće.
  • Neimar

    27.08.2016 08:01
    To je trebalo da se sruši i pre 20 godina!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija