Ranjenog taksistu čeka četiri godine zatvora

Taksista "Naksis taksija" Dragan Stepanović (59), koji je ranjen u pucnjavi u naselju Braća Jerković, pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora.

On je osuđen jer je u avgustu 2014. godine ubio Željka Sarića na Dorćolu nakon svađe oko taksi računa.

Apelacioni sud je potvrdio presudu kojom je Strepanović zimus osuđen zbog krivičnog dela "ubistvo na mah" i nedozvoljenog nošenja oružja, s obzirom na to da je imao dozvolu za držanje oružja, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Stepanović je osuđen jer je 21. avgusta 2014. godine Sarića ubio na mah, budući da je, kako se navodi u presudi, bez svoje krivice bio doveden u jaku razdraženost Sarićevim napadom, nakon svađe oko taksi računa koji je pokojni trebalo da plati za drugaricu. Sarićeva drugarica je došla do kafića "Popara" na Dorćolu i pozvala ga da izađe i plati taksi račun za njenu vožnju, nakon čega je došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između taksiste i Sarića. 

Sarić je, kako se navodi u presudi, prišao taksiju dok je Stepanović sedeo na vozačkom mestu i više puta ga udario u glavu nanevši mu laku telesnu povredu, a zatim je pokušao da ga izvuče iz vozila, dok je Stepanović stiskao taster za pomoć taksi udruženju.

Nakon toga, Sarić je sa suvozačke strane udario rukom u taksi tablu tog vozila koja je odletela nedaleko od vozila i vratio se do vozačeve strane vozila, kada je Stepanović uzeo revolver, "koji je pomenutog dana neovlašćeno nosio, za cije držanje je imao odobrenje nadležnog organa", izašao iz vozila i ispalio dva projektila. Jedan hitac je pogodio zadnja leva vrata vozila, a drugi Sarića u predelu grudi nanevši mu prostrelnu ranu grudnog koša, usled čega je preminuo na licu mesta. 

Stepanović je, kako su javili mediji, pre dva dana upucan u obe noge u naselju Braće Jerković, nakon čega je hospitalizovan. Na njega je iz pištolja pucao za sada nepoznati napadač, naveli su mediji.


 

  • Drum

    26.08.2016 20:24
    Po zakonu je taksista trebao da pusti Sarića da ga ubije ili da prođe kao one žena taksistkinja na Telepu.

    Pa će onda sud da oslobodi napadača, pa tako čiča miča, zataškana priča...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.