Đilas: Prlainović je rekao istinu, klubovi se gase

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je večeras da se Savez svojim radom i rezultatima izborio za to da od države dobije više para neg bilo koji drugi sportski savez.

On je kazao da postoji problem kad je reč o klubovima u Srbiji i da se izjava vaterpoliste Andrije Prlainovića nakon finala Olimpijskih igara odnosila upravo na klubove.

"Vaterpolisti osvajaju sve moguće medalje, ali se klubovi gase. Crvena zvezda je bila prvak Evrope, a danas jedva postoji. Partizan grca, Kragujevac se maltene ugasio. Mora se naći rešenje, da lokalne samouprave shvate da na fudbal ne može da ide 80 odsto, mora da se odvoji novac za vaterpolo, tekvondo, streljaštvo, rvanje, atletiku, veslanje", rekao je Đilas.

Predsednik KSS je rekao i da mora doći do privatizacije klubova. "Onda će Crvena zvezda moći da igra protiv Ludogoreca koji ima privatnog vlasnika i koji može da kupi igrače, a ne da ih dovodi bez obeštećenja. Dinamo Zagreb proda igrača za 20 miliona, a naši za dva, zato što se zna čije je... Savezi ne smeju da budu privatni, ali: Da, klubovi to moraju da postanu. Posebno u fudbalu i, donekle, u košarci. Neophodno je, inače ćemo svake godine da kukamo kako je Zvezdi i Partizanu malo falilo do Lige šamiona, a ustvari im fali toliko da ne možemo ni da zamislimo", rekao je Đilas.

On je gostujući na N1 rekao da posle odlaska sa funkcije KSS, ne razmišlja o povratku u politiku i naveo da je o odlasku sa čela KSS razmišljao i pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

  • RIZBO

    31.08.2016 14:30
    @ ĐURO
    kao da podržava ovu fašisoidnu Bogu stranu vladavinu Malog vuka. Sve mi se čini da je neki fan bg komunjara što arče već decenijama pare svih građana Srbije.

    Nego, da nas ne bi omele slične izjave, jasno je da se sistem uništava, društvo i moral, negde je onda potpuno jasno da su uspesi sportista isključivo plod njihove individualne instrajnosti, sposobnosti i naravno velike podrške roditelja.
  • Da se

    31.08.2016 12:53
    ja
    Da se ja pitam, ako se već od novca NAS poreskih obveznika većim delo finansiraju sportski klubovi, fudbaleri bi dobili 0.01% (ako i toliko), a ostalo sve na vaterpolo, košarku, odbojku i individualne sportove.
  • Đura

    31.08.2016 12:44
    Ajde
    Draganu Đilasu ako je malo para iz budžeta neka sam finansira klubove u kojima pojedinci imaju po deset hiljada eura platu.Ili neka zarade od evropskih takmičenja ili neka im smanje plate i eto para.Treba manje da trošite i kradete i tako ćete moći da spasete klubove.A Adriji Prlainoviću ako je malo naših para iz budžeta Srbije neka ode tamo gde su mu preci punili budžet pa neka tamo traži više para.Kako ga nije sramota?Sigurno ima veća primanja od 95% građana Srbije koji pune budžet i čiji su preci punili budžet iz koga on traži novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.