Za nepredviđeni trošak od 200 evra, trećina građana morala bi da pozajmi novac

U slučaju nepredviđenog troška od 200 evra, 37 odsto građana Srbije moralo bi nešto da proda ili da pozajmi novac, a 26 odsto ne bi moglo ni to, pokazalo je istraživanje Ninamedije.

Među ispitanicima koji su se izjasnili da ne vide način da obezbede taj iznos za nepredviđeni trošak brojnije su žene i građani stariji od 60 godina, ali i ispitanici sa nižim stepenom obrazovanja.

Nepredviđeni trošak od 200 evra moglo bi da pokrije samo 28 odsto građana Srbije, a 9 odsto ispitanika nije moglo da se izjasni.

Novac bi u većoj meri nego ostali uspeli da obezbede muškarci, građani starosti od 30 do 44 godina, visokoobrazovani, stanovnici gradskih naselja, čija mesečna primanja premašuju 50.000 dinara.

Istraživanje je sprovedeno od 15. do 23. septembra terenskim anketiranjem, na reprezentativnom uzorku od 1.068 građana Srbije.

  • Nacionalne rezerve

    01.10.2016 18:10
    Ovo "istraživanje" je u stvari provokacija da se građani odazovu i tvrde suprotno.
    Naime, čike sa kapicama koje stoje iza MMF-a i nazivaju sebe Iluminatima, a vode specijalni rat za smanjenje populacije na našoj teritoriji i dovođenje nekog drugog naroda, veoma interesuje kolike su nam rezerve i šta dalje da preduzmu.
  • Predragg

    30.09.2016 11:14
    Prava slika i tuzna istina stanja u Srbiji. Ono sto je najgore,to nece promeniti nase gradjane.Nece razmisliti zastio je tako i ko je sve kriv -od pljackaske porodice Milosevic i direktora koji su pokrali komunisticke firme-nadalje,a zavrsno sa klanom Nikolic i Faraonom. Bitange u vilama sa kuckanim fasadama,podsmevaju nam se i da je prilika,urinirali bi po nama sa terasa. Samo tako.
  • DonJuan

    30.09.2016 11:06
    Hahahaha kako to, a na ovim komentarima svi su uspesni privatnici, krenuli od nule i sitgli do nebesa, dosanjali ne samo srpski nego i americki san, puni para i saveta za druge...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.