Putin odlikovao Kusturicu

Predsednik Rusije Vladimir Putin nagradio je Ordenom družbe renomiranog srpskog režisera Emira Kusturicu.

Kako se navodi, Kusturica je orden dobio zbog doprinosa za učvršćivanje prijateljskih odnosa i saradnju između dva naroda.

"Za izuzetan doprinos u učvršćivanju prijateljstva između naroda, za popularizaciju ruskog jezika i kulture u inostranstvu, nagrađujem Emira Kusturicu, direktora ’Rasta internešenela‘ i građanina Republike Srbije", navodi se u dokumentu koji je objavljen na internetu.

Orden družbe postoji od 2. marta 1994. godine. Dosad su nagrađivani kako strani državljani tako i državljani Rusije, za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumevanja među narodima, za zbližavanje i uzajamno bogaćenje kultura, za veliki učinak u realizaciji zajedničkih ekonomskih projekata i privlačenje stranih sredstava u ekonomiju Rusije.

  • B54

    27.10.2016 14:09
    ***
    Baš sam ponosan na Nemanju !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija