Vladajuće stranke čekaju Vučićev poziv za dogovor oko izbora

Većina stranaka vladajuće koalicije, uključujući i one koje su najavljivale da će imati svog aduta na izborima za predsednika države, spremna je da podrži zajedničkog kandidata.
Kako pišu "Novosti", partneri naprednjaka očekuju u narednim danima poziv Aleksandra Vučića, kako bi se do početka februara napravila politička strategija nastupa vlasti za predsedničke i eventualne vanredne parlamentarne izbore.
 
Lider socijalista Ivica Dačić, i pored pritiska pojedinih partijskih kolega da stranka ima svog kandidata za Andrićev venac, već je poručio da je spreman da razgovara o tome da SPS na izborima bude deo jedinstvenog bloka vlasti.
 
I pored ambicija da i sam uđe u trku za predsedničke izbore, podršku zajedničkom kandidatu mogao bi da da i predsednik SDPS Rasim Ljajić:
 
"Očekujemo poziv iz SNS za razgovore kad za to dođe vreme. Nikakve stranačke odluke u vezi sa nastupom na predsedničkim izborima nećemo donositi dok ne obavimo razgovore sa partnerima", poručuje Ljajić za "Novosti".
 
I iz Saveza vojvođanskih Mađara navode da je mogućnost da podrže kandidata vladajuće većine otvorena.
 
"Na izborima 2012. imali smo svog kandidata, ali mislimo da je sada najprirodnije da se najpre o tome postigne dogovor unutar vladajuće koalicije", navodi predsednik poslaničke grupe SVM Ištvan Pastor.
 
U tom jedinstvenom bloku očekuju se i Pokret socijalista Aleksandra Vulina, PUPS, Nova Srbija Velimira Ilića, SNP Nenada Popovića.
  • Bill

    03.01.2017 19:54
    Bože, ako te ima, molim ti se:
    Ne dozvoli da Vučić dobije proliv. Toliko bi se njih našlo na ulici...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija