Kazne do 50.000 dinara za one koji ne očiste sneg sa prilaza

Komunalna policija grada Niša pozvala je sve vlasnike domaćinstava i odgovorna lica u preduzećima i ustanovama da najkasnije do sutra, 9. januara u 10 časova očiste sneg sa trotoara, prilaznih staza i internih saobraćajnica.
"Svim licima koja ne postupe u skladu sa izdatim upozorenjem i postupe suprotno odredbama Odluke o komunalnom redu biće izrečen prekršajni nalog", navodi se u saopštenju niške Komunalne policije.
 
U saopštenju se navodi da je novčana kazna od 50.000 dinara propisana za pravna lica, kazna za preduzetnike iznosi 10.000 dinara, a kazna od 5.000 dinara propisana je za fizička lica.
 
Iz Komunalne policije su upozorili građane da prilikom čišćenja snega ne zatrpavaju slivnike.
 
Građani su takođe upozoreni da sneg ne odlažu na trotoar ukoliko je on uži od metra i po, već da ga ostavljaju na ivičnjak kolovoza, ali tako da ne ometaju saobraćaj.
 
Ista odluka o komunalnom redu važi i u Beogradu. U Novom Sadu je na snazi Odluka o uređenju Grada Novog Sada, prema kojoj građani koji ne budu uklanjali sneg ispred zgrada i kuća, kao i preduzetnici ispred prostorija, plaćaju kaznu od 50.000 dinara.
  • Dule vo

    08.01.2017 21:36
    Pošto plaćam porez na imovinu očekujem i da mi taj što mi je uzeo novac vrati tako što će mi očistiti sneg ispred kuće.Ja ne mogu jer imam problema sa srcem i ne želim da dobijem infarkt.Neka dovedu vojsku i pajkane ionako drve po ceo dan i čekaju da zbrišu u 3 sata kući.Imaju onaj mali dulevo čistač pa nek rade.
  • ...

    08.01.2017 17:56
    Rešenje
    Ja okačim zastavu Partije, i uzviknem Živeo nam AV - pa da vidim tog komunlaca....
  • biciklista

    08.01.2017 17:30
    nemojte tovariti sneg sa trotoara i parkinga na biciklističku stazu, ne služi tome

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija