Maksimović: Najcrnje vreme je došlo, legalizuje se Pinkov genocid nacije

Nakon objavljene informacije da se Aleksandar Milić, posle saradnje sa mnogim pevačima turbo i folk muzike, okreće klasičnoj muzici, uz saradnju sa simfonijskim orkestrom RTS-a, reagovao je prvi doktor nauka Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu, Nebojša Maksimović.

Aleksandar Milić, koji se predstavlja i nadimkom Mili, sinoć je na velikom beogradskom novogodišnjem koncertu sa simfonijskim orkestrom RTS-a predstavio svoje prvo klasično delo kao najavu "kolosalnog muzičkog projekta pod nazivom Epoha".

Nebojša Maksimović, koji je doktorirao na Fakultetu muzičke umetnosti, navodi na svom profilu na društvenoj mreži da mnogi o ovome ćute "zbog straha od odmazde i zato nam je ovako".

"Najcrnje vreme je došlo, prekipelo je ljudi, nije ovo slučajno. Neko odgore krlja teške pare u autore kulturnog genocida, Pink i njihove satrape, da bi narod ostao glup i primitivan, jer se tako lakše i jeftinije njime manipuliše kad zatreba. Ovo je pokušaj legalizacije Pink genocida nacije, samo razmislite. Uvođenje Pinka ne više samo u rok i pop, to je već obavljeno, nego i u klasiku! Eto, zato pišem o tome, ne da bih reklamirao, treba biti svestan toga i koliko je ovo opasno. A zabole me i ko će da mi prijavi profil i ko će me skinuti sa friend liste i ko neće da lajkuje, jer bi još neki evro od genocidnog Pinka".

Inače, kako piše portal Jutarnji glasnik, Maksimović je sa dve godine počeo da svira klavir, a sa četiri godine je primljen u muzičku školu. Sa petnaest godina, primljen je na Fakultet muzičke umetnosti gde je i doktorirao odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji. Javno nastupa od svoje četvrte godine na koncertima.

Bilo je još nekih reakcija, mahom na društvenim mrežama, nakon najave da će taj mili da se bavi i klasikom, a u jednu od rasprava uključio se pre nekoliko dana i poznati muzičar Vasil Hadžimanov. On je priznao da se ovog puta boji da išta kaže jer će ga tabloidi prozvati, aludirajući na to kako je prošao kada je pre dve godine pisao o Željku Joksimoviću nakon što je obradio neke čuvene ex-YU pesme iz osamdesetih.

"Ja se plašim da komentarišem da ne izađe u novinama opet. Oni su ubeđeni da kidaju u svemu, pa i u tome. Onda na tom oblaku plove visoko", navodi Hadžimanov.

Podsetimo, Aleksandar Milić je nedavno najavio da je "inspirisan našom muzičkom baštinom sa početka 20. veka, iskomponovao niz muzičkih dela koje oslikavaju različite regione i stilove u jednom novom ruhu približavajući tako našu izvornu muziku današnjim slušaocima". Pod dirigentskom palicom Bojana Suđića i orkestracijama Fedora Vrtačnika, uz simfonijski orkestar RTS-a, trebalo bi do kraja godine da održi i veliki koncert pod nazivom "Epoha".

Na Vikipediji piše da je taj Mili osnivač benda "Miligram" koji je trenutno popularan među onim koji slušaju vrstu muzike kojom se bave. Sarađivao je prethodno sa Goranom Bregovićem, Harijem Varešanovićem, Harisom Džinovićem, Svetlanom Ražnatović, Lepom Brenom i Anom Nikolić. Komponovao je muziku za film "Nož", za koju je nagrađen Zlatnom mimozom na Filmskom festivalu u Herceg Novom.

  • G

    16.01.2017 08:51
    @TK - mešate pokušaje cenzure i njenu uspešnost. I Milošević je pokušavao sa cenzurom ali nije uspeo, te ni današnja politička bulumenta to neće moći koliko god pokušavala.
    @www - ponavljam vam gospodine, ne možete da uvodite cenzuru na državnoj TV samo zato što se to vama ne dopada. Postoje li članci sa izjavama i kritikom struke pre tog koncerta? Nisam u pisanim medijima primetio ikakvu kritiku do sada kada se to već dogodilo. Da li već postoje javni kriterijumi i ocene koje delo orkestar RTS sme a koje ne sme da izvodi, odnosno državna televizija sme ili ne sme da emituje, ili ste takvo pravilo tek sada uveli?
    Narod, gospodine, neće zaglupiti nekakav koncert na televiziji. Može da doprinese, iako upitno koliko, ali to sasvim sigurno nije uzrok već može biti samo posledica. Narod će zaglupiti, i decenijama ga zaglupljuje bez obzira na to ko je na vlasti, neadekvatno obrazovanje i činjenica da je visoko obrazovanje na izuzetno maloj ceni u Srbiji.
  • TK

    16.01.2017 06:57
    bez cenzure
    Gospodine G, imate uglavnom zadivljujuće komentare, ali ste ovaj put omanuli. Naime, cenzure nema u demokratskom društvu, po "difoltu", sto se ne bi moglo reci za naše društvo. Ono funkcioniše ovakvo, zahvaljujući upravo cenzuri! Mislite o tome!
  • Deks

    15.01.2017 23:23
    Ono što većina naziva "turbo-folk muzika" iliti "turbo-folk (ne)kultura" nastala je početkom 90-ih godina pod direktnim pokroviteljstvom države odnosno struktura Miloševićevog režima. To što i posle toliko godina neprekidno taj kulturocidni pokret ne samo da egzistira već cveta u našem društvu dokaz je da nije bilo nikakve suštinske promene režima kod nas od 90-ih godina, preko 5. oktobra do danas. Jedan od tipičnih predstavnika tog pokreta je dotični "Mili" koji je uz to možda i jedan od glavnih "izvođača radova". Šira javnost ne zna šta su bili njegovi prvi "zadaci" iz 90-ih sem uzgednog pojavljivanja u tragikomičnom spotu izvesne "Vendi". Bilo kako bilo tek uloga člana žirija u poznatom "rijaliti šou" visoke produkcije na RTS-u govori o njegovoj visokoj kotiranosti u tim krugovima. U to vreme gospodin se predstavlja i kao "menadžer pevačice Cece" a kasnije osniva bend poznat po tome što je čim je osnovan i bez ikakvog rada iza sebe dobio milionski ugovor o sponzorstvu sa državnim telekomunikacionim operaterom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija