Arapi žele 20.000 hektara zemlje u Srbiji

Nemački "Tenis" u vlasništvu Klemensa Tenisa, vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević, gazda "Delta holdinga" Miroslav Mišković, kompanija "El Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata...neke su od kompanija koje su do 15. marta poslale svoju ponudu na konkurs za zakup državnih oranica na 30 godina.
Ponude je poslalo ukupno 210 potencijalnih ulagača, piše "Kurir". 
 
Predsednik kompanije "El Dahra" Darei izjavio je da u Srbiji već imaju 1.000 hektara zemlje i da planiraju da kupuju još, jer im je cilj 20.000 hektara.
 
Zvanično su u ministarstvu potvrdili da ima više od 200 prijava, ali nisu mogli da kažu ko se dosad prijavio, već su samo naveli da je u toku otvaranje pristiglih ponuda, kao i da će se u narednim danima znati više detalja.
 
"Iako je rok za slanje prijava istekao prošle nedelje, i narednih dana su pristizale prijave poslate poštom. Počelo je otvaranje koverti i provera ko je ispunio uslove", kaže za "Kurir" izvor iz Vlade Srbije. 
 
Država je javnim pozivom tražila da joj zainteresovane firme dostave investicioni plan o ulaganjima u agrar. Država traži firme koje će moći da u prve tri godine ulože najmanje pola miliona evra, s tim da 30 odsto bude u prvoj godini.
  • Gaga

    23.03.2017 08:31
    Gospodo. Sandzak i Kosovo je srpska zemlja. Zastitimo i Kosovo, i Sandzak i Vojvodinu od velika dva brata.
  • Gaga

    23.03.2017 07:41
    Gospodo. Sandzak i Kosovo je srpska zemlja. Zastitimo i Kosovo, i Sandzak i Vojvodinu od velika dva brata.
  • Odgovorno

    22.03.2017 17:41
    NIPOŠTO!
    Ako mislite da oni dolaze kao dobre čike koje će obrađivati našu zemlju, sejati prirodno i dati nešto i nama, spuštajući cenu proizvoda.... VARATE SE!.
    Dolaze da kupe zemlju za zapadne kompanije, da poseju GMO i zagade zemlju trajno.
    Dolaze da nas stave u ropski položaj i ZARADE na tome.
    Ne seju oni za sebe već za robove koje će držati, od Afrike do ko zna gde.
    Naši glupaci večito potpisuju ugovore po principu trpanja provizije u džep i ne gledanja napisanog.
    Ti ćeš nekom posle da određuješ hoće li i šta da stavlja u našu zemlju?
    Dolazi vreme gladi i žeđi - a vi krčmite dedovinu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.