Radulović: Krivična prijava protiv braće Vučić zbog nasilnog preuzimanja firmi i veza sa podzemljem

Predsednički kandidat Saša Radulović danas je Tužilaštvu za organizovani kriminal podneo krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog, kako navodi, "prinudnog preuzimanja luksuznih restorana i otimanja vrednog poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u Srbiji".
On je naveo da je to učinio u svojstvu šefa poslaničke grupe "Dosta je bilo" u Skupštini Srbije, a zbog organizovanja grupe osuđenih kriminalaca, dilera droge i nasilnika da bi kontrolisali tržište narkotika, prinudno preuzimali luksuzne restorane i otimali vredno poljoprivredno i građevinsko zemljišta u Srbiji.
 
"Braća Vučić su, preko veza sa pravosnažno osuđenim trgovcem droge Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, Veljkom Belivukom, zvanim Velja Nevolja i drugima koji su sa njima bili povezani na tržištu narkotika u Srbiji, sportskim klubovima, splavovima i restoranima u Beogradu, uspostavili kontrolu i koordinaciju nad prinudnim preuzimanjem vlasničkih i upravljačkih prava nad luksuznim restoranima kao što su "Franš" u Beogradu i drugim u Novom Sadu, na Zlatiboru i na Kopaoniku", saopštio je Radulović. 
 
"Krivična prijava obuhvata i optužbe za prinudno preuzimanje upravljačkih prava nad firmama IT industrije poput Alti/Vin-Vin, Prointer, Energosoft i drugim. Takođe su, preko privrednih društava sa domaćim i stranim kapitalom, koordinirali akcije nezakonitog otimanja poljoprivrednog i građevinskog zemljišta u Srbiji, posebno u Vojvodini. Operativni podaci policije ukazuju i da je oružje pronađeno u Jajincima, u blizini porodične kuće Vučić, povezano sa osobama umešanim u trgovinu narkoticima i povezanim sa državnim vrhom", navodi se u saopštenju Saše Radulovića.

Kako tvrdi, dobit od kriminalnih poslova korišćena je za različite privatne i političke svrhe i finansiranje stranačkih aktivnosti. "Za sve navode u krivičnoj prijavi postoje brojni materijalni dokazi koje su u istragama prikupili pripadnici Uprave kriminalističke policije. Oni do sada nisu procesuirani zbog političkih pritisaka i straha policajaca za sopstvenu bezbednost i bezbednost njihovih porodica", stoji u saopštenju. 

Krivičnom prijavom su pored braće Vučić obuhvaćeni i ministar policije Nebojša Stefanović, direktor policije Aleksandar Rebić i sekretarka UKP Direkcije policije u ministarstvu policije Dijana Hrkalović. Navodi se da su oni, kao organizovana kriminalna grupa, zloupotrebili službeni položaj i moć da bi sabotirali istrage i okorele kriminalce i dilere droge štitili od zatvora.
  • Mile

    30.03.2017 18:59
    Pravda?
    Svi dileri slobodno šetaju Srbijom i upucavaju se na ulicama i oko školi svaki dan. Toliko o pravdi u Srbiji. A sirotinju zbog neplaćene karte u busu smeštaju u zatvor. Vrh je lično zaplakao za Saletom mutavim na Rtsu.Mislite o tome.
  • Neko...

    30.03.2017 02:58
    "Р Е Ш Е Њ Е
    I ОДОБРАВА СЕ у скраћеном поступку концентрација учесника на
    тржишту, која настаје променом вршилаца заједничке контроле над друштвом
    „Alti“ д.о.о., са седиштем на адреси Булевар ослободилаца Чачка бр.78г, Чачак,
    регистрованим у Агенцији за привредне регистре Републике Србије под
    матичним бројем 07980485, на тај начин, што ће друштво „Prointer IT Solutions
    and Services“ д.о.о., регистровано у Агенцији за привредне регистре Републике
    Србије под матичним бројем 20113316, са седиштем на адреси ул. Дунавска бб
    Београд, куповином 50% удела у овом друштву, од његовог досадашњег
    сувласника и члана..."

    Imate ostatak na internetu.
  • Rasha

    30.03.2017 01:24
    Tehnomanija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija