Majka tvrdi da učitelj i drugi đaci maltretiraju njeno dete, a ne obrnuto

Majka učenika zbog čijeg ponašanja roditelji ostalih đaka u jednom odeljenju drugog razreda osnovne škole u Kragujevcu ne dovode od ponedeljka decu u školu ocenila je da su i njeno dete i cela porodica izloženi "nesvakidašnjem teroru i nerazumevanju nastavnog osoblja, stručne pedagoške službe, roditelja i vršnjaka".
"Nezadovoljni roditelji pisali su prilično uvredljivu peticiju Centru za socijalni rad u Kragujevcu, koji je upoznat sa celom situacijom. Pošto nisu bili zadovoljni reakcijom nadležnog organa ustanove socijalne zaštite, novu peticiju i protest su poslali stanici Policijske uprave u Kragujevcu koji su danas pozvali roditelje i inkluzivno dete od osam godina, na saslušanje. Malo im je bilo, pa su svoj bes iskalili i preko lokalnih novina iznoseći strašne neistine i vređajući ljudsko dostojanstvo deteta i roditelje inkluzivnog deteta", navodi se u obraćanju medijima. Majka tog dečaka navodi da se radi o svojevrsnom linču deteta i cele porodice.
 
Roditelji učenika odeljenja II-3 Osnovne škole "Stanislav Sremčević" u Kragujevcu već tri dana ne šalju decu na nastavu jer tvrde da škola treba da nađe rešenje za, kako smatraju, problematično ponašanje učenika tog odeljenja za kojeg navode da fizički i verbalno maltretira đake i učitelja.
 
Prema navodima roditelja, od škole je zatraženo da hitno reši taj slučaj vršnjačkog nasilja i pruži garancije za bezbednost njihove dece u školi. U zahtevu koji je upućen školi ne traži se da "problematičan" učenik bude isključen iz škole, nego da se premesti u drugo odeljenje ili da se sa njim radi u odvojenoj prostoriji.
 
Roditelj jednog učenika II-3 rekao je agenciji Beta da je problem prisutan od početka školske godine, tako što jedan učenik maltretira ostale đake u odeljenju, šutira ih, udara, izražava se vulgarno, vređa učenike, pa i po nacionalnoj osnovi, crta žene krvave i bez glave, kao i oružje i noževe i ometa nastavu na razne načine.
 
Majka je navela da se nad njenim detetom sprovodi verbalno i fizičko nasilje od učiteljice, od kada je krenuo u školu 2015. godine.
 
"Baš iz tog razloga je i prebačen u odeljenje II-3 u septembru 2016. godine. Međutim, nakon prebacivanja tortura nad mojim detetom je nastavljena i pored dostavljene dokumentacije dečijeg psihijatra da moje dete ima hiperkinetički sindrom. Oni se nisu obazirali na tu dijagnozu u školi, ni stručna služba koja je tvrdila da mi ne znamo da on to ima i nastavili su sa istom presijom i torturom nad mojim detetom koje je konstantno pod stresom izazvanom svim ovim dešavanjima. On je isfrustriran i često plače na času jer ni od koga podršku nema, jedino od nas roditelja", navela je majka.
 
Ona je dodala da ga je sadašnji učitelj ponižavao od kada je došao u to odeljenje i često izazivao negativne reakcije kod njega kada je pričao deci da se sklanjaju od njega, da je bolestan i da treba da ide u bolnicu, da ne zna ništa i ne želi da nauči.
 
"Mom detetu se pripisuju i razne neistine tako da nas, i roditelji i škola i učitelji guraju još dublje. Umesto da radimo zajedno na ovom problemu oni nas prijavljuju policiji kao kriminalce i još iznose gnusne laži o nama roditeljima. To je totalna diskriminacija sa svih strana", navela je majka.
  • SM

    06.04.2017 23:13
    @Miroljub
    Draga koleginice, ne smem da se potpisem. Mnogo ste vlasti dobili, mnogo ste agresivni svi skupa i mnogo ste spremni da naudite svakome ko kaze bilo sta protiv vaseg terora. I biznisa.
  • Miroljub

    06.04.2017 20:19
    @SM
    Zašto se već jedno ne potpišete dragi kolega/draga koleginice? Kad ste tako hrabri, recite lepo da znamo s kim imamo posla. Najlakše je tipkati gluposti po ceo dan, voajerski, iza tasture. Naravno, mi ovde u NS pojma nemam kakav je ovaj slučaj u Kragujevcu i šta se iza svega krije, ali odmah povezujemo i pravimo se pametni.
  • OŠ JP

    06.04.2017 15:42
    Ista prica
    Dugi niz godina
    Kroz nekoliko generacija
    Sve se zataskava
    ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija