Divac umalo ostao bez stana jer su mu falsifikovali potpis

Zoran Milašinović, bivši prijatelj i poslovni partner Vlade Divca, uhapšen je pod sumnjom da je falsifikovao Divčev potpis i tako njegov stan od 450 kvadrata u Beogradu stavio pod hipoteku za kredit koji nije vraćao.
Za službenicu Osnovnog suda u Kraljevu S. D. se sumnja da je overila sporna dokumenta sa potpisom Divca, za šta je, navodno, dobila nekretnine u Novom Sadu i Beogradu. 
 
Kako pišu "Novosti", njoj je određen pritvor do 30 dana, kao i Zoranu Milašinoviću, koji se sumnjiči za finansijske malverzacije. 
 
"Blic" navodi da je banka aktivirala hipoteku, jer Milašinović zvani Mašinac, koji poslednjih godina ima dosta finansijskih problema, nije vraćao uzeti kredit. Dug je narastao na 5,5 miliona evra sa kamatama, pa su sve nekretnine, uključujući i Divčev luksuzni stan, morale da idu na doboš da bi se namirio gubitak banke.
 
"Kada su izvršitelji zakucali na vrata porodice Divac, cela porodica je bila zatečena. Njima je pokazan dokument sa njegovim potpisom, za šta je Divac tvrdio da nije njegov i da je u pitanju falsifikat", kaže izvor "Blica". 
 
Inače, Milašinović i Divac su sarađivali i u projektu izgradnje poslovno-stambenog kompleksa u Svetogorskoj ulici u Beogradu, oko čega još traje spor pred sudom između Divca i preduzeća "M.e.n.t.o.r. holding", čiji je direktor Ratomir Stipsić. Osim toga, prema nezvaničnim saznanjima, Divac i Milašinović bili su suvlasnici firme za proizvodnju mleka i mlečnih proizvoda, dok su zajedno finansirali FK Sloga.
 
Na oglasnoj tabli Osnovnog suda u Kraljevu stoji da je za 18. maj zakazana prva prodaja putem usmenog javnog nadmetanja, radi izmirenja novčanog potraživanja za nepokretnosti koje su u vlasništvu Zorana Milašinovića. U pitanju su stan i tri poslovna objekta, čija je procenjena vrednost 17,9 miliona dinara.
 
"Blic" piše i da je Divac nekoliko puta bezuspešno pokušao da uđe u srpski biznis. Najpre je 2002. godine pokušao da kupi petnaestak lokala frizerskog preduzeća "Košutnjak", ali se posao izjalovio. Ipak, najpoznatiji primeri su njegovi pokušaji da novac investira u "Knjaz Miloš" i "Večernje novosti", što su pratili brojni skandali. 
 
On je kasnije u medijima svoje konkurente nazvao kriminalcima koje je, ne otkrivajući im identitet, optužio da su mu i pretili. 
  • novosadski zanatlija

    20.05.2017 02:14
    celo sudstvo korumpirano
    U NS imas ljude da proture ugovor sa vasim potpisom ,samo se probudis i tvoju kucu taj srusi kao novi vlasnik.Meni su takvi likovi srusili objekat uknjizan i sud presudio da nisu krivi.jer kad imas sudije u rukavu onda onda niko ne odgovara.A ti poznati umetnici imaju tako dobre skenere da sve prolazi dok dokazes a nikad neces jer evropski sud vise ne mari zanase probleme.ZATO SEDI DISI I NE RADI NISTA JER CETI SVE OTETI.
  • Zivan

    19.05.2017 18:10
    Malo upućeniji
    Konsultantska firma CES Mecon, čiji je vlasnik Zvonimir Nikezić, je bila pravni zastupnik Vlade Divca kada je trebalo za 10 miliona evra da postane 30- odstotni vlasnik preduzeća Gorki list i Sinalko. Znatno veći deo ostao bi u vlasnitvu Đorđevića. Naš poznati košarkaš je dokapitalizovao preduzeće sa nešto više od polovine ugovorene svote, potom je, tehnikom koju je predložio Nkezić izigrao ugovor i pristao da se upiše kao stoodstotni vlasnik. Dakle jasna je namera Divca da prevari. Kada se upisao kao vlasnik, postavio je Nikezića za direktora oba preduzeća, a ovaj je našao načina da i njega izigra.
    To je, najsežetije i krajnje pojednostavljeno, suština. Inače, Divac je ranije, na savet istog Ces Mecona, pokušao da kupi akcije Knjaza Miloša otprilike za trećinu cene u odnosu na rivalsku ponudu. Mediji su bili nekritični spram slavnog sportiste i poverovali su u njegove laži, ipak konkurent je u momentu privatizacije aranđeloačke fabrike finansijski i logistički bio moćniji lik od Đorđevića, pa Divac- Nikezićev pokušaj prevare nije uspeo.
  • Мунгос

    19.05.2017 17:29
    @ antipatriJota,
    Можеш да разумеш:
    Оде неко у Америку, тамо га врбују, па га онда врате овде у казамат. Капито?
    Има и алта варијанта: Не треба да се мучи да иде у Америку, може се врбовати и овде на лицу места, само треба пожурити док је овај Скот још у Београду.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija