Osnovan pokret "Slobodni građani Srbije" Saše Jankovića, članovi Škoro, Georgiev, Đuričko

Pokret "Slobodni građani Srbije", za čijeg je predsednika izabran bivši zaštitnik građana i predsednički kandidat Saša Janković, osnovan je u Beogradu.
Osnivačkoj skupštini prisustvovala su 62 osnivača pokreta, među kojima su i glumac Nikola Đuričko, muzičari Vlado Georgiev i Vasil Hadžimanov, advokat Božo Prelević i sociolog Ratko Božović.
 
Potpisan je osnivački akt i usvojen je statut pokreta, dok je za predsednika izabran Saša Janković kojeg su podržali svi prisutni, osim njega samog koji je bio uzdržan.
 
"Sada imamo posla. Pokret će vratiti osmeh na lica građana i građanki. Radićemo i uraditi uspešan posao. Okupili smo se zarad ozdravljenja društva koje je duboko podeljeno. Imamo mnogobrojne ciljeve koje ćemo ispuniti zahvaljujući demokratičnosti koju smo i danas, ovde na osnivačkoj skupštini, pokazali. Ustav zavisi od svakog pojedinačno i od svih nas zajedno. Počastvovan sam što sam izabran za predsednika pokreta i verujem da ćemo vrlo brzo reći da je Srbija bolje mesto za život", poručio je Janković.
 
 
Za članove Predsedništva pokreta "Slobodni građani i građanke Srbije" izabrani su Aida Ćorović, Srđan Škoro, Goran Marković i Dušan Teodorović.
  • Sava

    21.05.2017 20:49
    Džaba im sve to kad narod zna ko stoji iza tih radnji...Sve moj do mojega!
  • botove u zatvor

    21.05.2017 20:07
    Botovi su u akciji, dobili su zadatak, smese se ukusni sendvici.
  • /

    21.05.2017 19:53
    /
    ma sta kukate.
    sutra cete svi preci kod nji'

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.