Malinjaci u katastrofalnom stanju, a biće još gore

Malinjaci su u veoma lošem stanju u odnosu na prošlu godinu za skoro 50 odsto, a tek nastaju problemi, zbog prelaska iz vlažnog u sušan period doći će do intezivnijeg sušenja i novih bolesti i štetočina, kaže za "Glas zapadne Srbije" profesor Aleksandar Leposavić sa Instituta za voćarstvo.

On dodaje da sve ukupno ne obećava dobar rod, a i pitanje je i kakvog će biti kvaliteta.

“Što se tiče proizvođača, preporuka je da strogo poštuju propisane koncentracije i dozvoljena sredstva da ne bi došli u situaciju da bude reklamacija, pošto su najave da će biti rigoroznije kontrole”, rekao je Leposavić.

Prema njegovim rečima, sličnu situaciju imaju i Poljaci: njima je zima napravila mnogo veće štete nego nama, tako da se očekuje deficit maline na svetskom tržištu.

  • uh

    23.05.2017 20:00
    Ne znam zasto je situacija sa malinama stalno vest. Maline svakako ne jedem vec godinama, jer iako su nas domaci brend, cena im je kao papaje i avokada, mango je jeftiniji. A potresam se zbog proizvodjaca malina kao i sto se oni potresaju zbog mojih poteskoca u mom poslu. Ne znaju i nije ih briga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.