Ove godine dve Parade ponosa, prva već u junu

Pripadnici LGBT zajednice održaće 24. juna Paradu ponosa u Beogradu, najavljeno je danas na tribini "Kakav ponos".

Organizatori kažu da će to biti Prajd u formi protesta, kako bi ukazali da su u društvu i dalje marginalizovani i da su sve češće žrtve nasilja. Parada ranije najavljena za septembar i dalje ostaje u planu.

Iz udruženja Elag upozoravaju da će se ova Parada održati zbog učestalog nasilja, pogotovo nad trans osobama, koje su najvidljivije i zbog nepostojanja pravne regulative koja bi regulisala njihov identitet.

Takođe, poručuju da ne postoje zakoni koji bi zaštitili njihova ljudska prava.

Organizatori podsećaju na pojačan stepen nasilja nad LGBT osobama, o čemu svedoče i tri napada na trans osobe koji su se desili tokom maja. Uz to bilo je još napada, koji nisu bili propraćeni u javnosti.

Pored ovog protesta, koji LGBT udruženja zakazuju za kraj juna, u septembru će se održati sada već redovna Parada ponosa.

  • Bili Piton

    02.06.2017 16:24
    ?
    Kakav ponos? Cime se to oni ponose? Rezultat evropejskih vrednosti je da se svi naguzimo i jos time ponosimo.
  • Deks

    01.06.2017 23:38
    To znači da će jedna biti održana i u Novom Sadu ili...?
  • G

    29.05.2017 21:14
    @Недељко - dok je za njih struka već rekla svoje, za vas gospodine ne treba država da ništa govori, vi ste očigledno mentalno poremećeno lice koje zaista veruje da je država a ne struka ta koja treba da određuje medicinsku dijagnozu njenih građana. Ono što je država trebala međutim da uradi jeste da obezbedi adekvatno osnovno obrazovanje odnosno onemogući i sankcioniše nesposobne roditelje koji na svoju decu prenose loše navike i asocijalno ponašanje i od njih stvaraju društveni šljam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.