Vučić: Nova zgrada Filharmonije mora biti završena do 2020. godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na sastanku sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom da nova zgrada Beogradske filharmonije mora biti završena do 2020. godine.
Mehta, koji boravi u Beogradu povodom koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije pod njegovom upravom, zahvalio je Vućiću na svemu što čini za Beogradsku filharmoniju, kao i na planu za izgradnju nove koncertne dvorane o kojoj je razgovarao tokom svoje poslednje posete Beogradu.
 
Vučić je naglasio da nova koncertna dvorana beogradske filharmonije mora biti završena do 2020. godine.
 
"Beograd je kosmopolitski grad i zaslužuje operu koja će postati ne samo njegov, već i simbol celog regiona", istakao je Vučić.
 
Vučić i Mehta dogovorili su postavljanje statue slavnom holivudskom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, rodjenom kao Milan Sekulović, koji je igrao u više holivudskih filmova, među kojima su najpoznatiji "Tramvaj zvani želja", "Paton", "Na dokovima Njujorka" i drugi.
 
Porodica Karla Maldena poklonila je Beogradskoj Kinoteci 2016. godine lične predmete i deo filmske kolekcije ovog slavnog holivudskog glumca.
 
"Naš zadatak je da naše generacije upoznamo sa likom i delom najpoznatijeg glumca srpskog porekla, s obzirom da ni mi nismo bili svesni značaja i traga koji je Karl Malden ostavio. On je bio veliki umetnik, ali i najbolji ambasador Srbije", rekao je Vučić.
 
Beogradska filharmonija će večeras, pod upravom novog šefa dirigenta Gabrijela Felca, pokloniti publici koncert klasične muzike na otvorenom.
  • VladaN

    26.06.2017 10:35
    Što do 2020?
    Pa Vučić je već sada sposoban da diriguje filharmonijom.
  • Pićuka

    25.06.2017 18:48
    A zašto ne u Novom Sadu, pa mi smo predstonica kulture a ne Beograd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.