U centru Beograda novi luksuzni kompleks, niču restorani i stanovi

Na mestu gde je u centru Beograda bila Ambasada SAD, trebalo bi da počne izgradnja luksuznog poslovno-stambenog kompleksa, izjavio je danas gradonačelnik ovog grada Siniša Mali.
Pošto krajem leta bude srušen kompleks bivših zgrada Ambasade u centralnoj beogradskoj Ulici kneza Miloša, predviđa se izgradnja 260 luksuznih stanova, s više od 500 parking mesta, i više od 5.000 kvadratnih metara restorana, prodavnica, samoposluga.
 
Budući kompleks će imati bazen, teretanu, "prostor za opuštanje i relaksaciju", bašte i zeleni pojas, "sličan kompleksima u drugim vodećim glavnim gradovima Evrope", piše u saopštenju.
 
Arhitektonsko rešenje je povereno stručnjacima iz Izraela i Srbije, koji će "očuvati fasadu objekata u kombinaciji s modernim rešenjem".
 
"Radi se o još jednom simbolu Beograda, koji će biti završen za oko dve i po godine", ocenio je Mali i najavio rekonstrukciju Ulice kneza Miloša za proleće iduće godine.
 
Projekat poslovno-stambenog kompleksa biće realizovan kroz partnerstvo medjunarodnih i izraelskih kompanija za nekretnine "Almogim Holdings" i "Yossi Avrahami", saopštio je Beoinfo. 
 
Zastupnik dveju izraelskih kompanija Nir Makdasi i direktor KMR "Divelopment" Miša Marković su taj projekat danas predstavili gradonačelniku Malom i glavnom gradskom urbanisti Milutinu Foliću.
 
Ubrzo pošto se rušenje zgrada bivše Ambasade SAD završi krajem leta, investori će u Ulici Kneza Miloša 54 otvoriti centar za prodaju jedinica u budućem kompleksu i početi da ga grade, piše u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.