U centru Beograda novi luksuzni kompleks, niču restorani i stanovi

Na mestu gde je u centru Beograda bila Ambasada SAD, trebalo bi da počne izgradnja luksuznog poslovno-stambenog kompleksa, izjavio je danas gradonačelnik ovog grada Siniša Mali.
Pošto krajem leta bude srušen kompleks bivših zgrada Ambasade u centralnoj beogradskoj Ulici kneza Miloša, predviđa se izgradnja 260 luksuznih stanova, s više od 500 parking mesta, i više od 5.000 kvadratnih metara restorana, prodavnica, samoposluga.
 
Budući kompleks će imati bazen, teretanu, "prostor za opuštanje i relaksaciju", bašte i zeleni pojas, "sličan kompleksima u drugim vodećim glavnim gradovima Evrope", piše u saopštenju.
 
Arhitektonsko rešenje je povereno stručnjacima iz Izraela i Srbije, koji će "očuvati fasadu objekata u kombinaciji s modernim rešenjem".
 
"Radi se o još jednom simbolu Beograda, koji će biti završen za oko dve i po godine", ocenio je Mali i najavio rekonstrukciju Ulice kneza Miloša za proleće iduće godine.
 
Projekat poslovno-stambenog kompleksa biće realizovan kroz partnerstvo medjunarodnih i izraelskih kompanija za nekretnine "Almogim Holdings" i "Yossi Avrahami", saopštio je Beoinfo. 
 
Zastupnik dveju izraelskih kompanija Nir Makdasi i direktor KMR "Divelopment" Miša Marković su taj projekat danas predstavili gradonačelniku Malom i glavnom gradskom urbanisti Milutinu Foliću.
 
Ubrzo pošto se rušenje zgrada bivše Ambasade SAD završi krajem leta, investori će u Ulici Kneza Miloša 54 otvoriti centar za prodaju jedinica u budućem kompleksu i početi da ga grade, piše u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.