Boljević: Nerealno da se Ustav izmeni u ovoj godini

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila da u stručnoj javnosti postoji konsenzus da nije realno da se Ustav izmeni u ovoj godini.
Ona je u intervjuu za "Politiku" rekla da je za izmenu Ustava neophodna što šira debata i saglasnost, suštinski društveni dijalog i kvalitetan proces u kome se dolazi do rešenja.
 
"Uostalom, ako ima političke volje, mnoge se stvari mogu i zakonima unaprediti", dodala je Boljević. 
 
Upitana šta prema njenom mišljenju treba menjati u Ustavu, ona je rekla da u stručnoj javnosti skoro postoji konsenzus oko stvari koje tu treba menjati u vezi sa pravosuđem. 
 
"Jedina bitna razlika je u pogledu članstva ministra pravde u Visokom savetu sudstva i Državnom veću tužilaca", rekla je Boljević.
  • V

    10.07.2017 20:44
    razlog
    glavni razlog zašto ovaj Ustav koji nije prošao u Vojvodini treba menjati je upravo Vojvodina i njen status nakon ovog perioda nazadovanja i uništavanja Vojvodine
  • Mastodont

    10.07.2017 10:57
    @Jesen

    Retardirani Ustav će se promeniti na silu i mimo propisa, kao što je i donesen, a svih 20% stanovnika Srbije koje još boli đon za Kosovo će autistično da kriči dva meseca i završiće se na tome.
  • Jesen

    10.07.2017 09:05
    Biće, biće...
    Ipak će se to raditi na silu, zbog stranih zahteva da se što pre odreknemo svoje teritorije.
    A kako imamo poslušnike u vladi, u šta će te se brzo uveriti, sve će to dovesti do uzvratne rekacije naroda.
    Narod će na jesen jednoglasno poručiti ovoj i ovakvoj vladi šta misli o njenoj saradnji sa zapadom, koja nas je sve obeščastila i pretvorila u nulu od naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.