Uništeno 18.000 komada oružja

U Centru za reciklažu Železnik danas je uništeno više od 18.000 komada oružja.
Uništeno je 7.478 pištolja, 589 revolvera, 1.723 pušaka, 3.040 sačmarica, 960 automatskih pušaka, 66 mitraljeza, vazdušnog oružja, drugog oružja, mehanizama za pravljenje.
 
Podsetimo, MUP do 1. oktobra sprovodi akciju legalizacije i registracije oružja. Vlasnici oružja (fizička i pravna lica) mogu da predaju oružje i municiju u najbližoj policijskoj upravi ili stanici, bez dokazivanja porekla oružja i municije, i neće odgovarati za neovlašćeno nabavljanje i držanje oružja, naveo je MUP.
  • Atmosferalinča

    22.07.2017 06:21
    CIA je finansijski podržala akciju da bi smišljeno oslabila otpor u SRB,jer u isto vreme naoružava HR i Kosovo.Umesto da otkupljuju predato oružje kao što se to radi svugde u svetu (za to su i dobili pare), iste su zadržali za sebe, a narodu nude pretnje, strah i 12g zatvora.
  • Dragoj vlasti

    21.07.2017 10:33
    Veoma glupa odluka
    Umesto da su skladištili ili prodali u interesu države i socijalnih slučajeva, eventualno ratnih invalida.
    Ne, bolje je uništiti. Dobro deluje za novinske naslove. Onda si faca.
    Oduzeo i uništio.
    Ajde ti sada proizvedi 18.000 komada, u slučaju rata?
    Ne mereš,a?
    'el sad vidiš koja si budala?
    Sutra će se svi lomiti, kad krene svetski rat, da dođu do parčeta oružja.
    Jer, ako si lep, debeo i napuderisan privatnik, i hoćeš da pobegneš na neko, po tvom mišljenu sretnije mesto, kojim putem ćeš da ideš?
    Avionom, koji će biti obaran, jal' kopnom, gde ko zna ko kontroliše puteve, jal' vodom, o čemu tek ne treba pričati?
    Ne, bitno je da si ti uništio oružje.
    U doba kada je Česima data svaka sloboda posedovanja, nošenja i upotrebe na javnom mestu. Nadam se da su bar obavezni da izdaju glasovno upozorenje, pre pucanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija