Saobraćaj se normalizuje, ali je i dalje gužva na Horgošu

Stanje u saobraćaju kod graničnog prelaza Horgoš počelo je polako da se normalizuje u popodnevnim satima, ali su i gužve i dalje velike.
Kako je javio B92, gužve su i dalje velike, ali sa mađarske strane. Najprometniji prelaz između Mađarske i Srbije je bio potpuno blokiran oko 12 sati i sve do oko 16, kada je situacija počela da se normalizuje.
 
JP "Putevi srbije" saopštili su danas da prema podacima od 16 časova putnička vozila na Horgošu na ulazu u Srbiju čekaju 60 minuta.
 
Prema podacima Uprave granične policije, na putu 80 kilometara pre Horgoša, zbog teške saobraćajne nesreće saobraćaj je obustavljen, a kolona je duga desetak kilometara, pa je samim tim i prilaz GP Horgoš, ka Srbiji blokiran.
 
Auto-moto savez Srbije vozačima savetuje da koriste alternativne GP kao što su Kelebija, Bački Vinogradi, Horgoš 2, Bajmok i Bački Breg. 
 
Na prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju čeka se oko 30 minuta, ali je kolona na izlazu iz Hrvatske dugačka par kilometara što produžava vreme zadržavanja. 
 
Na GP Šid vreme prolaska se često menja, zbog zadržavanja na Batrovcima, pa su i na ovom prelazu moguća duža čekanja, koja trenutno iznose 60 minuta, pa zato treba koristiti prelaze Bačka Palnka, Sot i Bogojevo. 
 
Na GP Gradina, na izlazu iz Srbije, čeka se oko 120 minuta. Na ostalim GP zadržavanja za putnička vozila su do 30 minuta, naveo je AMSS.
  • Baltazar

    23.07.2017 20:00
    U 18.30 nije bilo gužve na ulazu preko Horgoša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija