Kosovo ima dovoljno glasova za Unesko i Interpol?

Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izjavio je da je Kosovo obezbedilo dovoljan broj glasova da bude primljeno u Unesko i Interpol.
On je rekao i da je "jedna država okončala sve procedure za priznanje nezavisnosti Kosova".
 
Hodžaj u intervju koji prenosi portal Zeri.info nije želeo da kaže koja je to zemlja, ali je istakao da je okončala sve administrativne procedure za priznanje Kosova.
 
"Prošle godine sam posetio mnoge države sveta i tokom tih poseta mi smo dobili potvrde ko će glasati za učlanjenje Kosova kako u Unesko tako i u Interpol. Ja verujem da je Kosovo obezbedilo glasove", kazao je Hodžaj. 
 
On je rekao da Kosovo, pre nego što postane član tih međunarodnih organizacija, treba da ispuni "domaće zadatke" i u Skupštini usvoji Zakon o verskim slobodama i Zakon o kulturnom nasleđu. Kosovski šef diplomatije naveo je da dijalog o normalizaciji odnosa sa Beogradom "ulazi u završnu fazu" i da treba da da se vodi na predsedničkom nivou pošto su pitanja spoljne politike, kako je ocenio, "odgovornost predsednika Kosova". 
 
Istakao je da je cilj dijaloga Beograda i Prištine da se Kosovo učlani u UN i da se "uporedo sa tim Srbija legalno odrekne Kosova promenom u njenom Ustavu". On je naveo da treba da dođe do "međusobnog priznanja između Kosova i Srbije i da se uspostave diplomatski odnosi".
  • Neko

    24.07.2017 11:49
    @zuruck
    Pa šta misliš kako nastaju priznate države ? Misliš da postoji međunarodna agencija za prijem zahteva za nezavisnost ? Pa ko hoće, popuni formular i stane u red...

    Manje-više sve države na svetu su nastale pre svega samoproglašenjem nezavisnosti, koju su kasnije vremenom priznavale ostale već postojeće države...vrlo prosto. A ti se nadaš da se ovde nešto razlikuje samo zato što ti na tv-u pričaju drugačije ?

    Da, Kosovo jeste država i već sada ima mnoge atribute države - teritoriju i kontrolu svojih granica, 3 nivoa vlasti, zastavu, himnu, priznato je od xy drugih postojećih država...a ti se uhvatio za "ministra spoljnjih poslova".
  • big dil

    23.07.2017 22:59
    Sve to plus vojsku, cara i uticaj su imali i Austrougarska i SSSR pa i Jugoslavija pa su nestali kao da ih nikad nije ni bilo tako će biti i sa ovom terorističkom državom. Vreme će sve rešiti.
  • Rasejani procesor

    23.07.2017 21:06
    Kosovska bajka se bliži onome što bake i deke zovu: čiča-miča i gotova priča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija