Šutanovac oslobođen za aferu pašnjak

Demokratska stranka saopštila je danas da je Viši sud u Beogradu potvrdio presudu Prvog osnovnog suda po kojoj je lider DS-a Dragan Šutanovac oslobođen optužbi da je izvršio krivično delo neprijavljivanje imovine ili davanje lažnih podataka o imovini.
DS je u saopštenju naveo da je Viši sud, odbacujući žalbu Prvog osnovnog javnog tužilaštva kao neosnovanu, "još jednom potvrdio Šutanovčevu nevinost". 
 
Komentarišući presudu, Šutanovac je ocenio da je "nakon pet godina progona, satanizacije i demonizacije kroz režimske medije konačno stavljena tačka na ovaj kafkijanski proces i doneta jedina moguća presuda".
 
"Režim je učinio sve da me diskredituje kroz vezivanje 'afere pašnjak' uz moje ime, ali je odlukom drugostepene instance ta afera još jednom oborena kao neistinita i konstruisana", kazao je Šutanovac, dodajući da njegovoj porodici i njemu "pet godina presuđuju režimski tabloidi, a ne zvanične pravosudne institucije".
 
Ocenjujući da je promena četiri tužioca u tom slučaju "jasna indikacija kako je proces vođen", lider DS-a je naveo da su dokazi "od samog početka apsolutno utvrdili da nije postojao nijedan element krivice osim one koja se našla na naslovnim stranama režimskih tabloida".
 
"Tokom ovog apsurdnog procesa mojoj porodici i meni načinjena je nenadoknadiva šteta, a istovremeno Tužilaštvo je napravilo troškove koje će prema odluci suda plaćati građani Srbije. Zbog toga se postavlja pitanje odgovornosti Tužilaštva i postupanje tužilaca u ovom i brojnim drugim politički motivisanim procesima u zemlji", kazao je Šutanovac.
  • dragisa

    04.08.2017 02:07
    sutanovac
    dok ovakvi i slicni njemu profitiraju na kradjama siromasnog naroda,i stvaraju sebi profit,a drzava otima od siromasnog naroda,u cemu je ovaj lik ili slican njemu sa debelim vratom,od gladi siromasan,jadna je drzava,kojom vladaju ovakvi likovi,isto se odnosi i na vucicevu ekipu zajedno sa njim na celu nije ni on bolji nista od ovoga lovca na mlade regrute,.sta veli nema amnestije za nikoga,dokle ce ovi likovi da jase na svojim pobedama treba ga skinuti sa vrata,i poslati u kazamate da bude upravnik u rudniku kod naseg prijatelja kim djonga ila,mislim da bi ovaj lik i tamo uspio sa svojim lazima,obecanjima i prevarama
  • dragan

    03.08.2017 12:50
    sutanovac
    el to ovaj sto je lovio mlade koji nisu ssluzili njegovu vojsku,ja mom sinu nisam dao da sluzi vojsku dok je ovaj lovac na celu vojske bio,oslobodjen sve se moze u toj drzavi koja nema nikakve buducnosti,tone sve dubljei dublje u ponor,
  • čekićar

    03.08.2017 11:42
    ccc...
    Više ne znam ni šta da mislim. Potuno sam postao u sve sumnjičav. Ovakva opozijia nikad nije bila. Ne znam ni da li je ovo dokaz da dotični radi u interesu današnjeg državnog gazde jer mu odgovara ovakva DS sa njim na čelu ili je zaista osnovano oslobođen. Sve su obesmislili ovi na vlasti danas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.