Vulin 23 puta putovao iz Kanade u Srbiju da bi preneo tetkine pare?

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je kako je u Srbiju nezapaženo uneo tetkinih 205.000 hiljada evra - u delovima po 9.000, čime je izbegao da suma bude prijavljena carini, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije Krik.
Ukoliko je ovo tačno, piše Krik, Vulin je morao čak 23 puta da putuje iz Kanade u Srbiju sa novcem. Ovo objašnjenje, međutim, nije u skladu sa ostalim prikupljenim dokazima.
 
Ova istraživačka mreža podseća da se Vulin Agenciji za borbu protiv korupcije pravdao da je više od 200.000 evra keša za kupovinu stana na Zvezdari dobio od suprugine tetke. Agencija nije poverovala u ovo ministrovo objašnjenje jer je utvrdila da novac nije uplaćen na račune Vulina ili njegove supruge, kao i da niko od njih nije prijavio da je u zemlju uneo ovu svotu novca. Svaki iznos veći od 10.000 evra mora da se prijavi na granici i objasni poreklo novca.
 
Ministar odbrane danas je prvo pokušao da izbegne novinarska pitanja tokom posete školi "Branko Pešić" u Zemunu. Novinarka Krika je nastavila da insistira na pitanju.
 
"Ko vam kaže da je uneto u jednom komadu? Ko vam kaže da nije preneto devet po devet hiljada, sve po zakonu", rekao je ministar i udaljio se. Na ponovljeno pitanje novinarke da kaže da li je tako preneo novac, on je odgovorio potvrdno. Ukoliko je ovo tačno, Vulin je morao čak 23 puta da putuje iz Kanade u Srbiju i donosi novac.
 
Međutim, on je Agenciji prijavio da je sumu za stan prodavcu uplatio kao celinu, a ne u delovima. Ukoliko je stvarno pozajmio novac od suprugine tetke, ministar je bio dužan da dug prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije - što nije uradio.
 
Agencija je utvrdila i da svojom platom ne može da isplati dug.
 
Agencija: Slučaj Vulin zatvoren
 
Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa rekla je za Fonet da Agencija neće dalje postupati u slučaju Aleksandra Vulina, odnosno njegove kupovine stana, niti će komentarisati odluku nadležnog tužilaštva o tom postupku. "Agencija neće nastavljati postupanje, niti ćemo komentarisati odluku nadležnog tužilastva", rekla je Kršikapa i navela da je predmet zatvoren.
 
Ona je rekla da je Agencija 2015. godine uradila izveštaj, učinila sve što je u njenoj nadležnosti i dostavila nadležnom organu slučaj na dalje postupanje.
  • /

    24.09.2017 20:06
    /
    ne znam za kanadske ali za usa dolare se potpisuje izjava
    ma secate se, bunili ste se ovde povodom toga.
  • pljuni u gremlina

    24.09.2017 12:02
    Ne komentarisi, reaguj!
  • Novak

    24.09.2017 10:19
    Maler
    Nemam tetku u Kanadi
    pa sta da se radi
    Pijem pivo ,kapucino
    i bas mi je fino.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija