Suđenje zbog smrti bebe na porođaju odloženo na neodređeno

Suđenje dr Slobodanu Gvozdenoviću, ginekologu Opšte bolnice i aktuelnom gradonačelniku Valjeva, zbog smrti bebe na porođaju, koje sa istragom traje više od deset godina, u sredu je u Osnovnom sudu odloženo na neodređeno vreme.
Kako pišu "Novosti", nastavak glavnog pretresa biće naknadno zakazan. Na ročištu je trebalo da budu saslušani članovi Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, ali se nisu pojavili.
 
Gvozdenović je optužen za teško delo protiv zdravlja ljudi, da je odgovoran za smrt nerođene bebe Ivane i Saše Katića iz Kožuara kod Uba. Prema optužnici, u noći između 23. i 24. januara 2007. godine, u tadašnjem Medicinskom centru, sada Opštoj bolnici Valjevo, nesavesno je postupao pri pružanju lekarske pomoći prilikom porođaja, zbog čega je nastupila smrt bebe.
 
Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Valjevu, donetom 30. aprila 2015. godine, Gvozdenović je oslobođen odgovornosti. Apelacioni sud u Beogradu tu presudu je ukunuo oktobra iste godine i naložio novo suđenje.
 
Prema nalazu Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu, tokom porođaja je došlo do patnje ploda i usporenja rada srca. Zbog toga je porođaj trebalo obaviti carskim rezom kada je to uočeno, a ne pet sati kasnije, kako je učinjeno.
 
Sudsko-medicinski odbor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, međutim, od kog je Osnovni sud tražio novo veštačenje, konstatovao je da je uzrok smrti bebe bila upala pluća i da čak i ranije obavljen porođaj ne bi novorođenče spasao smrti.
 
Obducent MUP Srbije, dr Ljubiša Božić, na suđenju u julu ostao je pri svojim nalazima, koji se potpuno podudaraju sa mišljenjem Sudsko-medicinskog odbora Medicinskog fakulteta u Beogradu. Božić je u zapisniku sa obdukcije pre 10 godina naveo da je smrt bebe nastupila zbog udisanja plodove vode.
  • sns ovac

    27.09.2017 21:57
    bruka
    verujte mi zbog ovog coveka se stidim sto sam clan sns,,,,,,,,,iako podryavam program svoje stranke,,,,,,,,,,,,,,,pitam se dali nas glavni odbor u Beogradu ima predstavu koje na celu stranke u Valjevu.
  • ovdasnji

    27.09.2017 20:51
    sramota
    partijska knjizica sns, je vaznija od zakona !!zato, svi krimosi, znate gde da se uclanite !!i , niko vam nista ne moze ......e, srbijo .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija