Stigla dva rasklopljena "miga" iz Rusije

Dva rasklopljena lovca "mig 29" stigla su u Batajnicu avionom ruskog vazduhoplovstva, javlja RTS.
Plan je da delovi svih šest lovaca stignu u Srbiju do petka, 6. oktobra. "Sputnjik" je ranije pisao da će isporuka šest aviona krenuti iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve.
 
"Migove" je dočekalo nekoliko oficira Vojske Srbije i tehničari koji će ubuduće svoje radno vreme posvetiti isključivo tim moćnim mašinama koje već neko vreme sa nestrpljenjem iščekuju. 
 
Neki građani okupili su se u blizini vojnog aerodroma kako bi zabeležili dolazak "Antonova", javljaju "Večernje novosti". Ruski "migovi" nedavno su osveženi novom bojom u avio-zavodu u Moskvi, a nakon toga rastavljeni, kako bi u delovima bili dopremljeni u Srbiju. 
 
Sa "migovima" stižu i ruski tehničari koji će raditi na sklapanju aviona zajedno sa srpskim kolegama, javlja "Sputnjik". 
 
Svečanost je pratio defile jedinica Vojske Srbije. "Migovi" imaju nove oznake – boje srpske trobojke. Šest "migova" stiže kao donacija Rusije, s tim što ce biti neophodan njihov remont nakon promocije, navodi "Blic".
  • @ Lazanski

    03.10.2017 00:03
    Rastavljeni Migovi se sastavljaju zbog Otvorenog dana na Batajnici 20. oktobra. Tada će biti slobodan ulaz za građane na aerodrom, kako bi se divili i slikali sa Migovima a po potrebi klicali i tapšali državnom vrhu. Biće to veliki samit srpskih rusofila toga dana na Batajnici. Po završetku promocije, prikazivanju Migova i govora presednika republike i ministra odbrane hiljadama prisutnih botova, Migovi se rasklapaju i idu na generalku tj. remont koji će trajati nekoliko meseci po avionu dok isti ne budu sposobni za letenje. Jedina dobra stvar u svemu ovome je što će naši piloti imati na čemu da lete i sakupljaju sate letenja. Ako pilot u nekom vremenskom periodu ne naleti određen broj sati letenja na recimo ovom tipu aviona, on gubi licencu, dozvolu za letenje tj. takav pilot se više ne smatra sposobnim za letenje i praktično bi ponovo morao na obuku. Dok Srbija jednog dana ne uđe u NATO i usvoji modernu zapadnu vazduhoplovnu tehniku, biće dobri i ovi Migovi za održavanje sati naleta.
  • White Power

    02.10.2017 21:17
    Info
    I, jesu ih provozali odma-ili malo sutra?!
  • Novosadjanin

    02.10.2017 20:38
    lopovi
    Novi MIG 29 - cena jednog je 22 miliona dolara, a remont 6 polovnih MIG-ova 29 - cena 180-230 miliona evra. Ko se tu koliko ugradjuje, je l' moze to neko da objasni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija