Nela Kuburović: Posebna odeljenja baviće se isključivo korupcijom

Ministarka pravde Nela Kuburović najavljuje da će se od marta 2018. posebni timovi obučeni za dela finansijskog kriminala baviti delima sa elementima korupcije.
Nela Kuburović: Posebna odeljenja baviće se isključivo korupcijom
Foto: Pixabay
Ona je za "Novosti" kazala da nikome neće biti gledano kroz prste, "bez obzira da li je reč o običnim ljudima, tajkunima ili državnim funkcionerima".
 
"Od marta počinje da se primenjuje novi zakon koji uspostavlja četiri posebna odeljenja koja će se baviti isključivo krivičnim delima sa koruptivnim elementima. Svi koji počine krivična dela vezana za korupciju, pranje novca, poreske utaje ili oštete državni ili opštinski budžet, biće na udaru posebnih timova", kazala je ministarka.
 
Ona je dodala da na snazi ostaju poternice za Naserom Orićem, Ramušem Haradinajem i kako je navela, "svim ratnim zločincima za kojima su raspisane poternice i za koje postoje zahtevi za sprovođenje istrage".
  • posmatrač

    27.10.2017 11:48
    Ramuš Haradinaj???
    Pa kako to da terate koalicionog partnera?
  • Hvala

    27.10.2017 11:00
    Beeeeee
  • Samo

    27.10.2017 09:13
    Licencirani korupcionaši
    Tako je. Konačno će se uvesti red i u ovu oblast.
    Pa ne može, majku mu, svako danas da se bavi korupcijom. I kvari posao proverenim ljudima.
    Treba to pregledati sortirati i videti ko će biti kažnjen a kome će se progledati, naravno, za udeo od 30%.
    Vidi ti to. Nisu na vlasti, a hteli bi da se bave korupcijom!
    E, ne može to bato... Evo, namerno nisam hteo da pominjem Partiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.