Danas lokalni izbori na Kosovu, biraju se čelnici 19 opština

Na Kosovu i Metohiji danas se održava drugi krug izbora za predsednike 19 opština, a izbori će biti održani i u dve opštine sa srpskom većinom - u Klokotu i u Partešu i Pasjanu.
Danas lokalni izbori na Kosovu, biraju se čelnici 19 opština
Foto: Pixabay
U Klokotu će biti održan drugi krug, pošto u prvom, 22. oktobra, nije izabran predsednik opštine. Nakon odluke Panela za žalbe, izbori u opštini Parteš i Pasjane će biti ponovljeni u celosti, pa će biti birani i predsednik opštine i odbornici skupštine.
 
Drugi krug izbora biće održan u Prištini, Đakovici, Gnjilanu, Dragašu, Istoku, Kačaniku, Klini, Kosovskoj Kamenici, južnom delu Kosovske Mitrovice, Obiliću, Orahovcu, Podujevu, Prizrenu, Štimlju, Suvoj Reci, Uroševcu, Vučitrnu i Mališevu.
 
U 10 opština na KiM u kojima je srpska većina, Srpska lista je u prvom krugu osvojila najviše glasova, pa je sa te liste izabrano osam predsednika opština.
 
Srpska lista i u preostale dve opštine ima svoje kandidate za predsednike - to su Božidar Dejanović za Klokot i Dragan Petković za Parteš.
 
Uoči drugog kruga izbora, Dejanović je iz Građanske inicijative "Klokot Vrbovac" pristupio sa svim svojim članovima Srpskoj listi.
 
Predizborna kampanja za drugi krug izbora počela je 13. novembra i trajala je do petka, 17. novembra u ponoć.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija