Centar za socijalni rad: Majka nije smela da ostavi bebu samu u kolima

Majka nije smela da ostavi šestomesečnu bebu samu u automobilu koji je kasnije, pošto je bio nepropisno parkiran, odneo "Parking servis", ocenili su iz beogradskog Centra za socijalni rad.
Posle incidenta koji se desio pre dva dana na Dorćolu, "Parking servis" je podneo prijavu protiv majke zbog zanemarivanja deteta. Gradski centar za socijalni rad je saopštio da, prema Porodičnom zakonu, roditelji ne smeju ostavljati bez nadzora dete do predškolskog uzrasta, piše "Blic".
 
- U skladu sa navodima prijave stručni radnici će sprovesti postupak i proceniti kapacitete roditelja, motivaciju, psihološke i vaspitne uslove za vršenje roditeljskog prava, kao i u kojim okolnostima i zbog čega je dete ostavljeno bez nadzora odraslih. U skladu sa tim procenama preduzeće se dalje mere iz nadležnosti organa starateljstva i porodično pravne zaštite deteta - navodi se u saopštenju.
 
Procedura Centra za socijalni rad trajaće neko vreme, dok se ne utvrdi da li je u ovom slučaju zaista u pitanju zanemarivanje deteta.
 
"Pauk" je, podsećamo, odneo nepropisno parkirani "reno klio", ali radnici nisu primetili da je u kolima šestomesečna beba. U "Parking servisu" kažu da je beba bila u vozilu bez nadzora duže od 15 minuta, dok majka tvrdi da se do kola vratila nakon pet-šest minuta. Opširnije pročitajte OVDE.
  • Retard country

    23.11.2017 10:07
    tamnica naroda
    Kakav mozak mozes imati i odneti auto sa bebom ?????
    Da je ne znam kakvo zlodelo majka uradila ko normalan moze odneti kola u kome se nalazi zivo bice ?
    Nije cudno sto smo tu gde jesmo.
  • Лука Лабан

    23.11.2017 09:07
    Мени је написана казна за паркинг јер нисам укуцао ш већ с! Чини ми се да раде на норму и да их уопште не занима ништа друго. Немогуће је да нису чули плач бебе! Мајка ће већ добити своје али ме фасцинира како нико не прича о овим дебилима из Паркинг сервиса!!!
  • G

    23.11.2017 07:11
    @Jaja - zbog čega se javljate za reč i komentarišete tekst koji uopšte niste pročitali?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija