Prijave protiv Malog i Vesića zbog oblutaka u Skadarliji

Pokret za preokret predao je Višem javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv čelnika Beograda zbog uništavanja zaštićene kulturno-istorijske celine Skadarlija.
Prijave protiv Malog i Vesića zbog oblutaka u Skadarliji
Foto: Pixabay
Prijava je podneta protiv gradonačelnika Beograda Siniše Malog, gradskog menadžera Gorana Vesića, v.d. direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda Olivere Vučković i gradskog arhitekte Milutina Folića.
 
Pokret je naveo da gradska vlast Beograda uništava Skadarliju tako što, bez valjane dokumentacije, umesto stare kaldrme na asfaltiranu podlogu postavlja bele oblutke i time trajno narušava autentičnost tog svetski poznatog dela grada.
 
Predsednik tog pokreta Janko Veselinović rekao je da je uz prijavu podneta i obimna dokumentacija koja obuhvata i fotografije "oblutaka" iz Grčke koji su stavljeni u delu Skadarlije. On je naveo da očekuje da će nadležni sud i policija brzo utvrditi ko je za to odgovoran.
 
Veselinović smatra da krivična prijava treba da bude odmah uzeta u razmatranje jer, kako je rekao, na proleće se može očekivati da će gradska vlast nastaviti uništavanje tog kulturnog dobra. On je ono što se radi u Skadarliji nazvao vandalizmom i upitao šta bi bilo i da li je moguće da to neko uradi u Parizu, odnosno na Monmartru.
  • Обсервер

    07.12.2017 09:55
    Други ток
    Скадарлија је иначе, попримила неко неадекватно стање духа, јер и данашње време не носи стање духа некадашњег. Доста је видети ошишане људе, са кајлама око врата и девојке са тракама, уместо сукњи, па је све јасно, ко данас узурпира места у кафанама. Па и калдрма се асфалтира у том духу, где ће оне сиротице, спонзоруше да ломе штиклице по таквом терену. Нисам конзервативан, али таквим објектом би требало да управља Градски одбор и да се протера дух сплавова са тих простора !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija